Bloggen.be

10 01 2006

Deze blog kende zijn opstart niet bij wordpress, maar bij bloggen.be. Ik had daar toen, na enkele weken volgende bedenkingen bij:

bloggen.be biedt een eenvoudig stappenplan om een eigen blog te beginnen.  Deze site legt op duidelijke en begrijpelijke wijze uit wat te doen. Wat valt er nog over te zeggen?

Volgende bedenkingen tot nu toe:

*De taal (ligt bij mij zéér gevoelig): bloggen.be bevat nogal wat typfouten. Spellingsfouten zijn niet meteen te vinden, maar het taalgebruik is niet echt vlot en de zinsbouw soms harkerig. Zelfs al is de informatie heel duidelijk, de leesbaarheid zou nog een stuk beter kunnen. 
*De uitleg is bij momenten zó eenvoudig, dat je zou denken dat de doelgroep imbecielen zijn. Nu zal er wel een publiek zijn dat dit nodig heeft, maar we kunnen de vraag stellen of mensen die echt voor alles uitleg nodig hebben, wel een blog moeten beginnen? Uiteraard mag wat ons betreft iedereen een blog over om het even wat oprichten, maar kunnen we enig niveau verwachten van mensen die een instructie nodig hebben die zelfs kinderen al belachelijk zouden vinden? 
*De keuze aan layouts is nogal eenzijdig. Uiteraard is er voor elke kenner de mogelijkheid om zelf creatief aan de slag te gaan.
*Heel wat blogs trekken eigenlijk op niets – al willen we zeker opmerken dat dat de verantwoordelijkheid van de site zelf niet is. Heel wat mensen prutsen maar wat aan, schrijven domme praat en verwaarlozen hun blog al snel. Bovendien zijn de spellingsfouten legio en mensen die denken dat een blog in het dialect meer lezers zal lokken, vergissen zich echt.
*Zeer positief is dat uit het forum blijkt (een eerste indruk) dat de webmaster de tijd wil nemen vragen van gebruikers te beantwoorden. 

We zien wel wat het wordt…

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: