Awoe David Dehenauw

14 01 2006

Ik ben geen VTM-fan en mijd deze zender dan ook zo veel mogelijk. Toch komt men bij het zappen wel eens terecht op de zender van het volk, met ergernissen aan de vele programma’s en medewerkers tot gevolg. Eén man weet mij daarbij zodanig de kriebels te bezorgen dat een vloek, een poging met de afstandsbediening het beeldscherm te doen uiteenspatten en een moordzuchtig plan spontaan opkomen:  VTM-weerman David Dehenauw. 

dehenauw.jpgEerst en vooral komt deze irritante kerel niet al te televisiegeniek over.  Hij heeft een houterige presenteerstijl, staat daar geforceerd gewichtig uit zijn nek te kletsen in een meestal slechtzittend pak en kan dat provinciaalse toontje in zijn stem niet verbergen. Dehenauw straalt een groot gebrek aan persoonlijkheid uit, dat hij maskeert door een pose aan te nemen die men op VTM graag ziet: die van paternalistische Vlaamse burger (zie ook zijn collega Eddy De Mey) waar je zo de fermette met plastic tuinstoelen en de twee maal per week schoongespoten oprit bij denkt. Dehenauw is een nog redelijk jonge kerel, maar van het type dat zich graag spiegelt aan zijn ambtenarenpa die er op zijn veertigste al vijftig uitziet en van die kostuumbroeken met een vouw in draagt – behalve op reis in Benidorm, dan draagt hij witte sokken in sandalen. Dehenauw is geen nerd – zelfs daarvoor is hij te gewoon – maar iemand die zijn jeugd maar overgeslagen heeft om op zijn 18e al volwassen te zijn en gemakkelijkshalve de waarden en normen van twee generaties vóór hem over te nemen, maar denkt dat hij ‘mee’ is omdat hij Natalia een goeie zangeres vindt en wel eens een boek van Pieter Aspe leest. 

Nee, SveN is dus géén fan van deze droogstoppel die al aan het opgaan is in een decor dat nog niet geschilderd is en de uitstraling van een kapotte frigo heeft.  Hij mag dan ook vandaag nog de eerste beste Siberische luchtstroom nemen om ergens in Canada de bordjes van het lokale Rad van Fortuin te gaan omdraaien. 


Acties

Informatie

16 responses

16 03 2006
pieter

CV van David Dehenauw al eens bekeken?

4 04 2006
SveN

Neen, maar het zou wellicht veel kunnen verklaren.

16 06 2007
delfine

damn, zo’n uitspatting over iemand die je totaal niet kent, how low can you go…

16 06 2007
Astro

Je bekijkt het verkeerd, delfine! Dit is toch grappig geschreven en met een korrel zout erbij heeft SveN wellicht nog gelijk ook.
Komaan, we beoordelen elkaar allemáál! Zeker wie op het scherm verschijnt krijgt kritiek en omdat het hier te lezen staat, zou het niet mogen?
Wel eens tv-kritiek gelezen in kranten en tijdschriften? Oók stout hoor!

4 11 2007
F. C.

SveN?

Zagevent tussen Haaltert en Gent.

Stelt zich steeds meer vragen bij het doen en laten van de mensheid.

“Boekenwurm” en “leerkracht” die meent burgerlijk ingenieur David Dehenauw te moeten afzeiken maar zelf met de broek op de enkels komt te staan door een kanjer van een dt-fout in de eerste zin van zijn “stukje”.

5 11 2007
dorpsgenoot

Flauw om Sven te pakken op een dt-fout, zijn stukjes zijn meestal onberispelijk. En wat is dat toch steeds met het verkeerd interpreteren van de inhoud van een “stukje”? Sven heeft het hier niet over het diploma van Dehenauw, maar over zijn verschijning op televisie. En wanneer je je op TV begeeft moet je daar tegen kunnen. Punt. Trouwens, ik meen hier gelezen te hebben dat Sven binnenkort ook op TV komt, kunnen we allemaal eens zeiken op hem achteraf. Is dat geen goed idee?

5 11 2007
Sven

Dank voor uw foutmelding!
En verder: sorry dat ik geen rekening hield met de hiërarchie van de maatschappij waarin een leerkracht lager staat dan een burgerlijk ingenieur/weerman. Ik zal bij deze elke ochtend een kniebuiging maken voor de poster van Dehenauw, de Grote Ingenieur.

‘Schoenmaker blijft bij uw leest’, hoeft men niet letterlijk te interpreteren maar een mens moet zijn talenten en tekorten kennen of men maakt zichzelf belachelijk. Als deze knurf burgerlijk ingenieur is, wat komt hij dan op het scherm staan kletsen over het weer? Dat is net de essentie van dit onvriendelijke stukje! Elk zijn stiel en presenteren is niet de zijne!

21 08 2009
Jeroen

Waar komt al die agressie vandaan, SveN ? Steekt u niet lekker in uw vel ?
Ik vind het wel leuk, dat we er niet allemaal als Brad Pitt uitzien, dat zou een saaie boel worden.

24 08 2009
Laurens

Hey, I like it.
Heeft het trouwens nog zin conclusies te trekken uit een bericht van meer dan 3 haar oud?

24 08 2009
Jeroen

Ach, daar had ik toch helemaal niet op gelet, Laurens, kwam toevallig op deze site terecht. Het is ook eigenlijk te onbelangrijk voor woorden, ik word alleen zo ziek van mensen, die zo nodig negatief over anderen moeten oordelen (alsof ze zelf zo perfect zijn …) en ik vind dat beetje houterige best grappig. Waarom zouden we zo nodig aan SveN’s “norm” moeten voldoen ? nee dank u !

27 08 2009
Clarice

Na dit gelezen te hebben heb ik enkele keren geprobeerd deze weerman aan het werk te zien. Ik herinnerde me plots weer waarom ik nooit naar het VTM-weerbericht kijk. De houterigheid en het gebrek aan tv-uitstraling van deze man zijn onmiskenbaar vind ik. Deskundig, gediplomeerd, wat dan ook, zoals Sven zegt moet men het op tv toch vooral kunnen uitleggen.

27 08 2009
SveN

De Sven die dit artikel zoveel jaar geleden schreef, is mogelijk niet meer de Sven van nu. Ik weet niet of ik nu nog zo’n artikel zou schrijven, maar blijf wel achter stijl en inhoud van dit stukje staan. En ik vind Dehenauw nog steeds in hoge mate irritant.

Concreet antwoord op Jeroen; uw Brad Pitt uitleg doet niets ter zake; ik heb geen oordeel over het uiterlijk van deze weerman gegeven. Verder is wat u agressie noemt gewoon een scherpe stijl van uitdrukken zeker? Het persoonlijk verwerken van indrukken en ervaringen en dus ook ergernissen, is toch wat een blog een blog maakt?
En verder denk ik dat al wie mijn blog wat vaker leest, maar al te goed weet dat ik het al dan niet perfect zijn van mezelf (of de medemens), hier wel vaker in vraag stel. Maar net zoals u op dit stukje reageert vanuit uw norm, hanteer ik ook de mijne. Iedereen heeft zijn normen en oordelen, waarom zouden we die verzwijgen?

27 08 2009
Jeroen

Misschien ben ik dààrom wel niet zo gek op al die blogs waarop iedereen maar ongelimiteerd vuil kan spuiten.
Als ik dit heb geschreven ga ik me lekker uitschrijven van de update, dit is zonde van m’n tijd, het is negatieve energie …

9 09 2009
L

Dit is geen vuil, Jeroen, dit zijn prachtig geschreven pittige stukjes waar ik van geniet omdat ze zo mooi geschreven zijn.

Zoals SveN ook al zegt, wie zijn blog meer leest weet dat SveN zichzelf niet perfect vindt.

Iedereen kan het oneens zijn met de inhoud van een stuk, dat maakt deze blog juist zo interessant: aangezien SveN heel duidelijk zijn mening geeft, denk ik meestal ook na over wat ik zelf over het onderwerp vind (wees gerust, ik ben het zeker niet altijd eens) en krijgt hij soms pittig weerwerk van lezers, die mij nog meer doen nadenken. Mij geeft dat juist positieve energie.

Je neemt de woorden agressie, niet lekker in je vel, ik word zo ziek van, negatief oordelen, norm van SveN, ongelimiteerd vuil spuiten en negatieve energie in de mond. Dit vertelt mij vooral veel over Jeroen, niet over het stuk zelf.

Relax man, niet iedereen die een duidelijke mening heeft over de dingen en daar ook open over is, vindt zichzelf perfect. Dit is gewoon een mening, waar je het mee eens bent, of niet, of die je onverschillig laat.

Het maakt de wereld (zelfs het weerbericht) zoveel boeiender.

10 10 2009
frans

David,ik denk wel dat je een goede weerman bent maar heb je al eens zelf nagegaan hoe dikwijls je tijdens een weerbericht misschien zegt,gemiddeld 6 maal en een keer zelfs 12 maal,zo kan ik ook het weer voorspellen hoor.
Ik wens je nog veel succes en met vriendelijke groeten,frans.

10 01 2010
michael

Hij is misschien niet de beste presentator, in dat geforceert abn, maar je kan misschien beter even nagaan wat hij allemaal gedaan heeft op metereologisch vlak, ik denk aan de research voor bijvoorbeeld Fosset om rond de wereld te geraken… Om maar iets te noemen…

Wees blij dat het tenminste een wetenschapper is die weet wat hij vertelt en geen tennisspeelster

anders wel sappig geschreven :D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s




%d bloggers liken dit: