Kak in Haaltert

25 01 2006

hondenpoep.jpgDe Haaltertse schepen van jeugd, vooral begaan met veiligheid en netheid, lanceerde enkele maanden geleden een actie om hondeneigenaars er attent te maken op dat hun hond wel eens wat achter laat. Dat gebeurde vooral door het plaatsen van affiches en panelen zoals u er op de foto eentje ziet afgebeeld staan. Nu willen we geenszins (alweer) kritiek geven op het beleid van onze plattelandsgemeente, maar laat ons voor de aardigheid toch even stilstaan bij wat deze affiche nu eigenlijk voorstelt.
Eerst en vooral is er sprake van een meldpunt. De strontlijn met andere woorden. Of de shitcentrale. Wat moet een mens daar in godsnaam melden? “Er ligt kak voor mijn deur.”? En komt er dan een speciale drolbrigade van de civiele bescherming om de keutel te verwijderen?
Op hetzelfde telefoonnummer kan u ook terecht voor ‘info’. Wellicht bevindt zich aan de andere kant van de lijn een creatieve ambtenaar die meer vertelt over de geschiedenis van de hondenpoep, de variatie aan kleuren en geuren en vormen, of u zelfs mee helpt bepalen van welk ras het hoopje afkomstig is. Of moeten we ons bij ‘info’ iets anders voorstellen?
Het zou al te gemakkelijk zijn de besteding van Haalterts geld aan deze campagne, in het belachelijke te trekken. Maar waarom is men voor de zoveelste keer tevreden met ongeïnspireerd, halfslachtig werk dat – laat ons eerlijk zijn – wellicht niets oplevert? De Haaltenaar mag best eens wat kritischer worden.


Acties

Informatie

2 responses

13 02 2006
Boris

in het kader van deze problematiek volgend cryptogram:

“lekker gekakt”

oplossing: ǝıuʍoɹq

5 11 2006
Sonja

Dit is gewoon geweldig grappig! En ook bizar: inderdaad, wat heeft men op die infolijn te melden??? Nooit naar gebeld?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: