Reisverslag

30 01 2006

De NMBS heeft er heel wat voor over mij te helpen mijn vele vrije uren te vullen. Een reisverslag:

8u56: de trein naar Brussel vertrekt in Gent St-Pieters.

9u07: de trein valt stil ergens te velde.

10u07: de trein staat nog steeds stil. De sfeer aan boord is geanimeerd. Er wordt volop gegsmd naar werk en school, de conducteur heeft diverse mededelingen gedaan: de trein is defect en technici zijn onderweg. In één wagon is geen verwarming meer, de passagiers zoeken warmere plaatsjes op.

10u22: de technici kunnen niets doen en een andere trein richting Brussel zal stoppen om de passagiers op te pikken. De trein wordt geëvacueerd! 550 passagiers, waaronder 1 klas met schoolkinderen, 1 hond, 1 man met een vouwfiets, enkele Amerikaanse toeristen en 1 BV (Reginald Moreels) moeten de trein verlaten en op de daarnaast stilstaande trein stappen. Er is een boel NMBS-personeel meegekomen om iedereen te helpen, want er is uiteraard geen perron.

10u40: door de velden naderen een journalist en cameraman. Met heel wat moeite beklimmen ze de berm waarop de sporen lopen om een sfeerverslag te draaien. Ik zit jammer genoeg al in de trein en kan dus geen interview geven.

11.03: de evacuatie is eindelijk afgelopen. Ik kan niets meer gaan doen in Brussel en hoop dat de trein terug naar Gent rijdt.
Intussen zijn studenten te laat voor examens, realiseren ambtenaren zich dat ze meteen kunnen gaan lunchen als ze op het werk zijn en kampen bedrijven en winkels met gebrek aan personeel. Er wordt nog steeds druk getelefoneerd en gesmst, maar de sfeer blijft ontspannen. Sommige mensen zijn via de telefoon toch al aan het werk gegaan en maken hun medereizigers deelgenoot van hun professionele activiteiten. 

11.28: de trein komt twee uur te laat aan in Brussel. 

11.45: Ik reis terug naar Gent want is toch veel te laat voor de persvoorstelling waarnaar ik op weg was. De voormiddag is op aangename wijze gevuld geraakt. De ergernissen zijn zeer beperkt gebleven. Jammer genoeg doet de NMBS geen voorstel om treintickets terug te betalen aan mensen die eigenlijk voor niets gereisd hebben. Dat wordt dan toch een klachtenformulier invullen…

(Hoe liep het af? Lees het hier)
 


Acties

Informatie

One response

30 01 2006
Boris

fuck nmbs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: