Eurokots (2)

19 02 2006

De vakjury had de beste bedoelingen: ons land zou dit jaar op het Eurosongfestival misschien vertegenwoordigd worden door een ietwat aparte artiest met een een origineel nummer. Brahim en Kaye Styles kregen b.v. behoorlijk hoge punten. Helaas voor diegenen die het eigenlijk wat kan schelen, de kijker heeft er anders over beslist en zorgde er voor dat kermistroela Kate Ryan en haar braakneigingen oproepende liedje rechtstreeks vanuit een plattelandsdiscotheek naar Athene worden gekatapulteerd, inclusief witte botten.

Wat op zich uiteraard al een wedstrijd van bedenkelijk niveau is (en daarnaast ook nog eens televisie van behoorlijk debiel gehalte – met dank aan Ella & Dorien), kan nu eenmaal geen kwaliteit naar boven laten drijven, laat alvast duidelijk zijn dat we wat dat betreft geen verwachtingen koesteren. Maar als er dan toch een winnaar moet aangeduid worden, mag het dan niet gewoon iemand zijn met een beetje persoonlijkheid, goede smaak, stijl?  Blijkbaar niet. Kate Ryan is een niet eens erg veredelde Marina, die de voorbije jaren haar ding zo ver buiten mijn zichtveld deed dat ze gerust nog jaren aan een stuk mocht verder boeren in het snollenmilieu. Laat zatte laatstejaarsscholieren en roze kappers hun jeugd maar (her)beleven op de platte tonen van één van Ryan’s vele gerecycleerde djingels tijdens een verloren zaterdagnacht. Laat het Swingpaleis maar op zijn kop staan tijdens een ander deuntje van Kermis Kate. Het zal mij allemaal worst wezen. Maar die vele weken dat het nog duurt eer het Songfestival op de massa wordt losgelaten, geconfronteerd worden met de aanblik van een Aldi-Barbie en het aanhoren van het uit overschotjes samengeraapt hitje ‘Je t’adore’, zal een ware kwelling zijn. Kate Ryan is een goedkope trien, een doordeweekse, geprefabriceerde non-artieste, een koe die in de ogen van de blinde doorsnee Dag Allemaal-lezer de proporties van een gulden prijsbeest heeft aangenomen enkel dankzij wat vakkundig aangebracht make-up en verblindend gebleekt kapsel, maar vooral dankzij een dodelijk banale prul van een liedje, begeleid door enkele werkelijk stupide bewegingen die voor een dansje moeten doorgaan. Het is op dit moment dan ook, binnen de grenzen van het triviale, mijn ultieme wens dat la Ryan gewoon haar been breekt één week voor het Songfestival zodat alsnog iemand anders kan gestuurd worden, al is het dan Petra La Sackra met een redelijk onbegrijpelijke performance.

Maar de massa heeft gekozen natuurlijk! Het gepeupel dat als vanouds kiest voor platte middelmatigheid, uitgeholde kak, onbetekenende onzin. Proficiat, Jan met de Pet, om u eens te meer te profileren als veel te katholieke, laffe, voorspelbare, conservatieve, domme meelopers! Allemaal de pot op, klootjesvolk. Ga uw auto nog maar eens wassen bij gebrek aan nuttiger tijdsbesteding. Bouw fermetten. Stikt in uw Story. Kus uw TV als hij op VTM staat. Stem Vlaams Belang. Luister heel uw leven naar Kate Ryan. Je ne vous adore pas du tout!

lees ook deel 1


Acties

Informatie

4 responses

21 02 2006
Jan

Zelden zo goed mijn mening geschreven gezien. Het spaart mij op zijn minst een lezersbrief naar HLN/Humo uit.

8 03 2006
Stefanie

kate ryan is toch kei goe jong
gij hebt echt geen smaak
kate ryan heeft een
kei goe nr gezongen en dat
is mijn perfecte mening

stefanie

13 03 2006
AnnaStesia

Kop op, het is een kunst om steeds bij de laatsten te horen! Leve de traditie.

21 04 2006
Boris

Alright! Sven, ik love you

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: