2000 films!

20 02 2006

Het zat er zo wel eens aan te komen dat mijn filmverslaving tot een spectaculair resultaat zou leiden. Dat is nu gebeurd. Ik heb de grens van 2000 geziene films bereikt.

De laatste jaren werd een opvallende stijging vastgesteld van het aantal films dat ik in de bioscoop of thuis op dvd bekeek. Daardoor werd sneller dan verwacht de kaap van de 2000 films bereikt. Als het huidige tempo verder kan worden gezet zal in de loop van 2010 de 3000e film bekeken zijn. Dat mag echter niet als streefdoel beschouwd worden, filmkijken moet met enthousiasme blijven gebeuren. Overigens, als elke film die ik meer dan één keer bekeek, telkens opnieuw zou meetellen, zou de lijst nu al uit 2348 films bestaan. Wat dat betreft is de musical Grease trouwens de film die ik (vooral tijdens mijn kindertijd) het meest bekeken heb (9 keer).

De film die als 2000e uit de bus kwam, was toevalligerwijs wel een zeer goeie: Trois Couleurs Bleu van Kieslowski, een film uit 1993 die ik nu pas voor het eerst bekeken heeft.
De oudste film die ik zag dateert uit 1934: de leuke detectivefilm
The Thin Man. De meest nieuwe film die ik zag, is de Vlaamse prent De Hel van Tanger, die volgende maand in de bioscoop verschijnt.

Nog meer cijfers?

*2005 was voorlopig het jaar waarin ik het meest films zag (228).

*Van de 2000 geziene films werden er maar liefst 633 in de bioscoop bekeken!

*De acteurs waarvan ik al het meeste films gezien heeft zijn Robert De Niro (35), Meryl Streep (30), Anthony Hopkins (28 ) en Nicolas Cage (28).

*De regisseurs waarvan ik al het meest films zag, zijn uiteraard ook bezige bijen: Steven Spielberg (19), Woody Allen (18 ) en Francis Ford Coppola (15). Van Alfred Hitchcock, om nu maar één van de beroemdste cineasten aller tijden te noemen, zag ik nog maar 5 films. Er is dus nog veel werk aan de winkel.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: