Chipper

9 04 2006

(Voor ingewijden)

Dit weekend rees op café de vraag naar de herkomst van de bijnaam ‘Chipper’, zoals een welbekend persoon uit ons dorp ook wel genoemd wordt. Ik ging te rade bij de alwetende oma en kreeg naast de verklaring ook een leuke anekdote.

De grootvader van Chipper was een duivenmelker, die dus ook ‘speelde’ met de duiven. Duiven dien je van een ringnummer te voorzien enz. en dat (of althans toch een deel van deze handeling) wordt ook wel ‘chippen’ genoemd. De kleinzoon van deze man was dus de ‘kleine (van) Chipper’.

Opa voegde er aan toe dat die grootvader op een bepaald moment in vogels handelde. Daarvoor had hij een aantal gevangen mussen geel geverfd, waarna hij doodleuk probeerde deze te verkopen als … kanarie! Het lijkt wel een afgewezen plot van een Jommeke-verhaal. In hoeverre het trucje overigens gelukt is, is niet geweten, maar het verklaart alleszins de gedrevenheid in zakendoen die de volgende generaties van deze familie ook zou kenmerken.

(Willy Michiels)


Acties

Informatie

2 responses

10 04 2006
Jo

Ook op zoek naar de herkomst van de bijnaam ‘chipper’ te weten gekomen dat de vader (illegale) dobbelspelen organiseerde als beroep… De appel valt niet ver van de boom!

27 05 2006
Jos

ik wil graag de spel regels te weeten komen van het dobbel spel duizenden. of honderden als het 2 verschilende spellen zijn kunt u die dan gewoon op stuuren alvast bedankt :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: