Lege Hoofden (3)

14 05 2006

Eigenlijk wil ik er geen gewoonte van maken de oerstomme quiz Het Verstand van Vlaanderen hier uitgebreid te evalueren, maar de idiotie van dit VTM-programma is gewoonweg oneindig en de amusementswaarde dus ook. Vandaar dat we toch opnieuw even terugblikken op wat alweer een opeenstapeling van dommigheden was.

De kandidaten waren dit keer ‘blondjes’ – dat is er natuurlijk om vragen – en er werden weer onthutsend foute antwoorden gegeven.
Ene Gutta Keisers, een soortement fotomodel waar ik nog nooit van gehoord heb – koos voor het onderwerp ‘Aardrijkskunde’. Op de vraag: ‘Hoeveel buurlanden heeft Luxemburg?’, antwoordde het dingetje: ‘Eén! Of nee, geen!’.  Later slaagde ze er in de categorie ‘Geschiedenis’ in noch Margaret Thatcher noch Mahatma Gandhi te kennen en antwoordde ze op de vraag ‘Wie werd president van de VS in 1961?’, ‘Bush’ te antwoorden.  En weet dan dat ze de categorieën zelf had mogen kiezen.

Zoë Van Gastel (foto), professioneel bordjesomdraaister bij Rad van Fortuin, wist behoorlijk wat goeie antwoorden te geven – zij won overigens ook terecht. Op de vraag: ‘Welke acteur speelde mee in (en toen volgden twee Italiaanse titels), wist ze het antwoord niet. Geen schande, maar om wel in de stijl van de Italiaanse film te blijven, antwoordde ze gevat ‘geen ideeos’. Jommeke is dus toch leerzaam geweest. Nu nog Spanje en Italië leren situeren.

Miss Belgian Beauty Céline De Caju dan. Op de vraag ‘Welke kleur bevindt zich op een regenboog tussen geel en groen?’, antwoordde ze snel: ‘geel’. Tja, er zijn nu eenmaal meerdere soorten geel. Probeer volgende keer misschien ‘groen’, Celine?

Ann Jaspers, een babe-variatie die ook regionaal presenteert en een eigen zaak heeft, had meer zelfvertrouwen. ‘Michel Vandenbosch leidt de dierenbeschermingsorganisatie..?’ ‘Agalev’ wist het meisje met kennis van zaken. Helaas. Makkelijker dan: ‘Welke letter staat op de aas in een kaartspel?’ ‘De één’, flapte ze er uit, want het wie kent zijn 1BC niet?

Dus beste kijkers, het was weer lachen en huilen met de pet op. Volgende week mogen alle beste spelers uit de vorige afleveringen het tegen elkaar opnemen in de finale. Dit programma is pure camp! Ik kijk.

zoe.jpg

Lees ook deel 1 en deel 2

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: