Lectuurtip: Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

3 07 2006

curious_incident.jpgZo’n titel moet wel garant staan voor een heel apart boek. Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht is dat absoluut. Het is een soort van detectiveroman, met als hoofdpersonage een 15-jarige jongen die autistisch is. Hij weet veel van wiskunde, maar weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat, maar wanneer de hond van de buren vermoord wordt, begint hij aan een angstige reis die hem leert omgaan met zijn ziekte en hem nieuwe dingen over zichzelf leert ontdekken.

Deze roman is simpelweg grandioos. De zeer aparte schrijfstijl en de vele originele vondsten brengen je helemaal in de belevingswereld van de hoofdrolspeler. Zijn avonturen zijn meeslepend, grappig, geloofwaardig en uiteindelijk ook overweldigend pakkend. Het wonderbaarlijke voorval… is een boek dat je niet aan de kant kunt leggen. Met deze hitte kunt u dus maar beter in de schaduw van een boom gaan zitten en de hele dag genieten van een geweldig boek.

Het wonderbaarlijke voorval… behoort tot het beste van de Britse jeugdliteratuur. Schrijver Mark Haddon is een gevierd kinderboekenschrijver en scenarist, en schreef met dit boek voor het eerst voor een rijper publiek. Bij ons vind je de roman dan ook gewoon tussen de literatuur voor volwassenen. Een aanrader van formaat waar u absoluut geen spijt van zal hebben!

Advertenties

Acties

Informatie

5 responses

4 07 2006
Boris

Voor wie het boek al gelezen heeft.
Op studytrip naar Zwitserland reden er drie gele auto’s langs onze bus. Het werd zowaar een supersuper goede dag. (ik ontmoette één van mijn favoriete kunstenaars en kreeg een privé rondleiding op de tentoonstelling).

9 07 2006
gerda

Meer van die tips! Schitterend boek…

10 09 2006
Renzo

Sven,

Ik kon door een kleine meevaller jouw exemplaar van dit boek via Marianne bemachtigen. Het is inderdaad een fantastisch verhaal! Ik heb het bijna uit en dus bezorg ik het je binnen de korste keren terug.

groeten en alvast bedankt ;)
R.

22 01 2008
nathan

ik vind het een erg leuk boek

27 02 2008
madelon

het is gewoon een toppertje :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: