Cash*Fresh, come back! (II)

17 09 2006

Nu de transformatie van Cash*Fresh naar Delhaize zo stilaan een feit is in Haaltert, volgt hier – omdat ik zo gefascineerd blijf door het gedragspatroon van de dorpsbewoner – een tussentijdse evaluatie, gebaseerd op ooggetuigenverslagen.

Eerst en vooral blijkt dat de winkel niet alleen leger is ten gevolge van de opruiming, er is ook gewoon minder volk. Dat heel wat producten een hogere prijs toegekend kregen, heeft heel wat klanten misschien doen besluiten ergens anders inkopen te doen. De oma van Lode wist zelfs te melden dat de beschuiten nu 10 cent (‘4 frank!) duurder zijn! Nochtans is haar pensioen hetzelfde gebleven! Het is ons ook ter ore gekomen dat één van de kassiersters zaterdagnamiddag zelfs even niets te doen had. Dat moet een unicum zijn. Feit is dat elk personeelslid dat even niets om handen heeft, nu het gevaar loopt te gaan nadenken. En wie weet wat die plotseling hersenactiviteit tot gevolg zou kunnen hebben.

In de confrontatie met de vooruitgang heeft Haaltert verder eens te meer zijn onbeschaafdheid laten blijken. Wanhopige bejaarden smeken om hulp bij het kiezen uit de diverse broodzakken (die nochtans duidelijk genummerd zijn! En er zijn slechts 3 soorten) en slaken alarmkreten bij het aanschouwen van de broodsnijmachine. Eens te meer is de Haaltenaar iemand die bang is voor het onbekende. Welkom in de 21e eeuw, zou ik zeggen, ware het niet dat de broodsnijmachine nu toch al een tijdje bestaat.

Een derde vaststelling is dat de delicatessen en meer verfijnde producten die je met Delhaize associeert, gewoon blijven liggen. De Haaltenaar heeft geen zin in of geen geld voor zeldzame vissoorten, karaktervolle groenten of ‘nieuwe’ gerechten. Des te meer keuze voor de fijnproever. Het valt overigens ook op dat de zelfbediening in de vleesafdeling meer en meer mensen doet afzien van een aankoop. Vroeger was al wat je nodig had voor een lekker stukje vlees, het aanspreken van de joviale slager. Die is nu verdwenen en de consument moet zelf gaan nadenken en – o gruwel – gaan lezen wat er op de verpakking staat!

Gaat deze supermarkt te snel voor Haaltert? Zal het tijdperk van consuminderen zijn aanvang kennen? Zal het IQ van het personeel alarmerend stijgen? Zal Helga zich tot de kabala bekeren? Leert Bettina A.N. spreken? En sluimert de geest van fiere filiaalhouder Freddy nog rond in de magazijnen van de winkel? Zal hij zich dan alsnog wreken op SveN? En hebt u nog niet genoeg van deze zever? ….

Advertenties

Acties

Informatie

6 responses

17 09 2006
Philou

Om alvast een antwoord op je laatste zin te geven,… neen ik krijg niet genoeg van je gezever! Leuk om te lezen! Het lijkt me daar een behoorlijke bende primitievelingen! ;)

Greetz,

Philou

17 09 2006
speedy

Doet mij een beetje denken aan de vorige eeuw.
Grtz

29 09 2006
MIMI

vind je het vreemd dat het daar minder lukt? de bediening valt weg de keuzemogelijkheid is enorm verminderd. Ik vind het daar absoluut niet meer ‘gezellig’ winkelen. En ja ik heb sinds de verdwijning van de beenhouwerij ook een andere winkel gezocht ! het gaat bij de Haaltertse mensen eerder over cultuur ! je kon er nog eens een babbeltje slaan en je kon kiezen !! dat lukt nu helemaal niet meer, een aangenaam om je tot kopen over te zetten vind ik die voorverpakkingen zeker niet. Helaas is het nu eenmaal een feit dat personeelslasten moeten dalen, ik vrees enkel dat het niet de bedoeling was om daardoor ook het verkoopcijfer drastisch te doen dalen. Handel drijven draait ten slotte niet enkel over cijfers, de bediening, de vriendelijkheid doen mensen meer deugd om eens tot je winkel te komen dan je waar dat je verkoopt. Ten slotte blijven de koekjes en conserven in iedere winkel gelijk…

15 11 2006
Gina

Alles valt daar heus toch wel mee, toch wel een mooie aangepaste verbouwing, deze geeft een ruimtelijk sfeer. Een uitgebreide parking wat wil men hier nog meer ? Inderdaad geen beenhouwerij meer, maar toch een variatie van soorten voorverpakt vlees volgens de strenge wettelijke HCCP normering. Beter als de onverzorgde toonbank waar men zonder handschoenen het vlees door elkaar haspelde, de handen afveegde aan de schort die dringend gewassen moest worden. Het onbeschoft geroep en gehijg van de beenhouwers naar de verkoopsters toe enz. Als men wat later was niets meer wou afsnijden van charcuterie omdat het snijmachine al een uur voor sluitingstijd was afgekuist.
Over de aanwezigheid van producten zullen de uitbaters met de tijd op de vraag van de cliënt zeker inspelen.
Velen vergeten dat personeelskost als deze de dag van vandaag nog willen werken het grootste probleem is bij elke zelfstandige.Flexibiliteit en rendabiliteit moet men met elkaar kunnen verzoenen en wil men het uithouden er soms wat moet inboeten.Voor de gezellige babbel is er inderdaad geen tijd meer in ons zelf gecreeërde 21ste eeuw.
Dus niet al te vlug oordelen komt wel in orde, zagen mag alles afbreken niet.
Haaltert wil en kan ook heus wel vooruit !!!!!

15 11 2006
SveN

Ik wil uiteraard voorzichtig oordelen, ook ik ben blij met deze vernieuwde, ruime, propere winkel. Het probleem ligt hem bij de Haaltenaar zelf, die blijkbaar zeer veel moeite heeft met vooruitgang en vernieuwing. Bizar bv. elke zondag vallen er koopjes te rapen: iets meer verfijnde producten zijn dan te koop aan verlaagde prijzen omdat ze niet verkocht geraken. Idd, wellicht is het nog even zoeken om het aanbod en de vraag op elkaar af te stemmen. Maar voor alle duidelijkheid: dit is een zeldzaam positief bericht over mijn gemeente.

15 11 2006
maria

Misschien eens pollen: cash of delhaize?
De gezelligheid van het roddelend klokkijkend personeel van de cash : ik zal het in elk geval niet missen. en Yeah!!!! je kan gewoon door in de gangen nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: