*?!Lost?!&*

19 09 2006

Wie nog de moeite deed de mysteries van Lost te volgen op televisie, zal zich na de voorlopig laatste aflevering van gisteren misschien enigszins bedot voelen. Zoals de makers beloofden, werden wel een aantal vragen beantwoord  – zo weten we hoe het vliegtuig is kunnen neerstorten -, maar werden er vooral ook een heleboel nieuwe raadsel gecreëerd?

Wat ik nog zou willen weten?

1. Waar kwam die ijsbeer vandaan en waarom is die nooit meer opnieuw opgedoken?
2. Er zat ook een monster in het bos, dat zich nu al vele afleveringen koest houdt. Zijn de makers dit vergeten?
3. Wat zit die Franse Daniëlle op het eiland te doen?
4. Wat is het Dharmaproject?
5. Wie zijn ‘the others’?
6. En waarom draagt één van hen een valse baard?
7. Hoe komt het dat Locke kan stappen terwijl hij eigenlijk in een rolstoel zat?
8. De nummers????
9. Het standbeeld (of liever gezegd, de resten ervan)???
10. Waar was Walt en wat heeft hij moeten doen tijdens zijn gevangenschap?

Er zijn natuurlijk ook een aantal andere zaken waar ik me vragen over stel, maar het blijft natuurlijk een televisieserie. Zo is het toch erg ongeloofwaardig dat van die -tig andere, anonieme eilandbewoners, nooit iemand zich met de gang van zaken bemoeit en ze maar wat doelloos lopen te figureren op het strand… Maar verder kijk ik wel uit naar het vervolg van de serie.


Acties

Informatie

2 responses

20 09 2006
gerda

* Na de teloorgang van de Cash*Fresh in Haaltert heeft Helga de kassierster zich ingeschreven voor “Extreme Make Over”. Die was zodanig geslaagd dat ze onmiddellijk in Hollywood mocht opdraven voor de casting van de Franse Danielle. Ze werd ook prompt gekozen voor deze rol. Helaas bleken na enkele aflevering haar Frans én Engels beneden alle peil. Ze had echter al een flink contract onder de arm (advocaat Sven Mary) en ze kon dus niet meer uit de reeks geschreven worden. Vandaar dat ze nu doelloos rondloopt op het eiland. * Walt is gedeporteerd naar Disneyland (dat komt er van als je je kind Walt noemt) waar hij verplicht werd hele dagen in 30° rond te lopen in een Goofy-pak om de kinderen te entertainen. * Lock is eigenlijk nooit lam geweest. Hij deed zich enkel voor alsof om te genieten van de parkings voor gehandicapten, hele dagen te kunnen winkelen zonder moe te worden en de sympathie en welwillendheid op te wekken die de meeste mensen hebben voor een rolstoelgebruiker. Eens op het eiland vielen al deze voordelen weg en besloot hij maar weer gewoon te lopen, wat op een strand en in een jungle toch ietwat handiger is dan rondsjeesen met een rolstoel. * Het Dharmaproject is een statistisch onderzoek van Mc Cann-Erickson. Ze willen nagaan welke gradaties van diaree je kan oplopen bij het bekijken van verschillende soorten reclamefilmpjes. Dit is handig geïntegreerd in de serie omdat deze toch om de 5 minuten onderbroken wordt door reclame. *” The Others” zijn al degenen die de producers nu al zo lang aan het lijntje houden: de kijkers. Zij zitten dus voor hun TV verslaafd naar Lost te kijken. Binnenkort valt er ergens een TV ploeg binnen bij één van hen. Er is echter een snuggere kijker bij die dit scenario al voorzien had en in afwachting daarvan (rechtstreeks op antenne natuurlijk) heeft hij zich een valse baard aangemeten want hij wil kost wat kost niet herkend worden als een kijker van “Lost”. Ik probeer alles in het werk stellen om de geheime dossiers te bemachtigen om ook nog een antwoord te kunnen geven op het mysterie van het standbeeld (zit boris hier voor iets tussen?), het monster en de nummers.

2 10 2006
Margot

Na de antwoorden van Gerda zijn die van mij natuurlijk al minder geloofwaardig, maar ik doe toch een poging (kan wel maar 2 van je vragen beantwoorden)

Vraag één: de ijsbeer heeft volgens mij iets met Walt te maken! Hij leest in begin van de serie een Spaanse comicbook met een ijsbeer in, en volgens mij willen ze ons doen geloven dat hij die echt gemaakt heeft. Ze insinueren regelmatig dat Walt speciale gaven heeft, dus ik denk dat het daarvan komt. Dénk ik hé!
Vraag 7: Locke is genezen door het eiland, net als Rose van haar kanker genezen is. Dat zou komen omdat er veel energiestromen op het eiland zijn, heb ik begrepen. Dharmaproject heeft ook daar iets mee te maken.

Enfin, ik heb vernomen (gelezen in den Humo dus) dat de makers zelf niet weten waar het naartoe gaat, maar we moeten onze tijd toch met iets verdoen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: