De valse Grunberg

13 11 2006

Bij Humo zit men een beetje verveeld met wat daar vorige week gebeurde. Columnist Arnon Grunberg schrijft er elke week een scherp stukje over één of andere personality, maar nu gebeurde er iets mysterieus.

Vorige week kreeg men Grunbergs artikel binnen vanop een ander mailadres, met de verklaring dat hij wat computerproblemen had en daarom een ander adres gebruikte. Het artikel was literair gezien redelijk hoogstaand, al vond men het wel iets minder dan gewoonlijk. Ook was het artikel korter dan anders. Toch werd het stuk geplaatst. Het gaat om een nogal gemene beschrijving van ene Ruth Timmermans, niet echt een publiek persoon. Na de publicatie bleek dat het artikel helemaal niet door Grunberg werd geschreven, maar vermoedelijk door iemand die zich op haar wou wreken. Bij Humo vindt men dit behoorlijk erg, en de betreffende Ruth wellicht ook, zo kunt u zich wel voorstellen.

Wat een stunt! Maar toch een beetje vreemd dat dit kon gebeuren. Grunberg stuurde zijn echte artikel immers naar drie verschillende personen van de redactie, maar niemand trof het artikel aan in zijn mailbox. Bovendien had de schrijver de week vooraf ook echt computerproblemen. Grunberg reageert een beetje kregelig: ‘Ik heb de indruk dat ze bij Humo een beetje zitten te slapen.’ zei hij. Hij meldt ook dat hij de vrouw niet kent. Zijn medewerkers hebben haar al gecontacteerd om zijn betrokkenheid te ontkennen. Het onderwerp van de echte column van deze week, was VB’er Gerolf Annemans. Een mysterieus voorval. Het brengt me op ideeën…

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: