Opa vs Haaltertse politie

19 11 2006

Onze opa kwam de afgelopen week in aanvaring met gerecht! Er viel een boete in zijn bus voor een snelheidsovertreding (51 km/u waar maar 50 mocht? Was er geen tolerantie van 5?). Het zij zo, dacht Willy, tot zijn oog viel op de dag van de controle, 9 november. Nu wist onze opa, en vooral onze oma, dat hij die dag geen voet buiten de deur had gezet en de auto de hele dag in de garage had gestaan. Willy begaf zich dus naar het Haaltertse politiekantoor, waar men een beetje verbaasd vaststelde dat er zelfs geen snelheidscontrole was gebeurd op 9 november! Onze opa kon dus geenszins geflitst zijn! Nader onderzoek liet blijken dat die controle een dag eerder gebeurde, op 8 november! Alle boetes van die dag waren dus verkeerd gedateerd. Een sterk staaltje deskundigheid van de Haaltertse flikken.

Het zou me verbazen dat omwille deze procedurefout Willy zijn boete nog zal moeten betalen, hoewel in België alles mogelijk is, zeker op administratief vlak. Maar als dat toch gebeurt, zal Willy zeker een beroep doen op zijn professioneel klagende kleinzoon om alles eens op papier te zetten. Ik kijk er al naar uit!

Advertenties

Acties

Informatie

One response

20 11 2006
Ilse

Onlangs ook zo’n boete in de bus gekregen. Onze garagist had op weg naar de keuring te snel gereden.. Maar hij heeft wel netjes betaald!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: