Alfabet der mensen: B

20 01 2007

letter-b-140.jpgIn deze reeks stel ik u aan de hand van het alfabet een aantal mensen voor uit mijn omgeving, van vroeger en nu. De beschrijving is nooit compleet, altijd eerlijk, soms bewust vaag. Het gaat om een indruk, een herinnering of een trefwoord dat die persoon typeert. Vandaag: de B:

Barbara R.
Veel goede herinneringen aan deze blonde semi-babe, met wie ik enkele jaren met veel plezier samenwerkte op de speelpleinwerking. Men verdacht haar wel eens van geblondeerde discotheekstreken, terwijl ze in werkelijkheid een stevige personality had. Hield van gesprekken, of het nu roddel of zelf-analyse was, en werd graag meegesleept in de zotheid die we onze vakantiejob noemden, waarbij ze ongegeneerd favoriete kinderen uitkoos en de andere – vooral marginale – kinderen met plezier afkraakte – wat waren we stout!. Favoriete mikpunt van grappen: café De Welkom in Denderhoutem. Af en toe vraag ik me nog eens af hoe het met haar is.

Baris
Soms onbeheerste leerling (2006-2007) met wie ik intussen goed opschiet. Is slechts vijf jaar in België, maar spreekt zeer vlot Nederlands. Enkel die ‘maggen wij beginnen’ moet hij nog afleren. Poseert graag voor foto’s in de klas. Nogal macho en wil dat geweten hebben.

 

Bart G.
Door vrijwel iedereen Sjoekes genoemd, maar meestal niet door mij. En ook niet door zijn zus. De oorsprong van die bijnaam is bekend, hoewel er verschillende versies zijn. Geldt als een wiskundig genie en kan aan niemand echt uitleggen wat zijn job precies inhoudt. Creëerde de legende van ‘de toog waar 100 man aan kon’ en wordt daar nog te vaak aan herinnerd. Ook het verhaal van de nootjes en de asbak blijft hem achtervolgen. Leek vroeger verdacht veel op Jezus met een bril. Sjiek: informeert zich ten volle vooraleer een uitspraak te doen over een persoon of een situatie. Ging ooit mondeling examen afleggen in een KSA-T-shirt en moet nu dus nog steeds grappen verdragen over zijn garderobe die volgens de legende vooral uit die T-shirts bestaat. (‘1993 Burg Reuland; 1999 Neerpelt; enz.)

 

Bart O
Onverwacht ambitieuze lokale politicus. Een verleden dat in een dorp als Haaltert als ‘wild’ mag beschouwd worden. Promoot met graagte allerlei frituurproducten. Kan uren aan een stuk praten. Weet daar sommigen mee te ergeren maar mij zelden. Rookt veel te veel. Zorgt goed voor Thaaltjen. Staat als vrijwel enige niet met zijn voornaam in mijn gsm-namenlijst, maar wel met een goed bedoelde spotnaam. Broer van Arne. Heeft ooit beweerd – maar dat zal hij zelf wel vergeten zijn en nu ook niet meer menen – dat niemand in zijn omgeving eigenlijk echt modern gekleed is, behalve hijzelf. Heeft een unieke stapwijze. Bezorgde ons ooit de kaarten voor een werkelijk onvergetelijk bezoek aan de Horecabeurs.

Beau
Gevreesde maar gewaardeerde eindredacteur van de KUT-site. Aanbidt Björk. Vereert IJsland. Spreekt -tig Germaanse talen. Kan niet ontkennen dat hij uit Limburg komt. Geen Franstalige Brusselaar die gelooft dat hij werkelijk zo heet.

Ben
Alom aanwezige oud-KSA-er die alles van fietsen en vissen weet. Heeft een bizarre appreciatie voor worstvormige honden. Heeft een bedrijfswagen maar gaat toch vaak met de trein. Beklimt met plezier de Koppen- en de Kluisberg. Zijn lach is vermaard.

Bernice
Boezemvriendin eind jaren ’90, met wie ik uren en uren in een deuk heb gelegen. Haar deelname aan Miss Big Belgium Beauty was een mini-avontuurtje dat ons een onvergetelijke avond bezorgde in Oostende. Waar ze haar eigen glamoureuze foto’s moest stelen omdat de organisatie werkelijk overal munt uit wilde slaan. Heb er ooit een onsmakelijk wedervaren met chocolade-ijs mee beleefd tijdens een geweldige klasbarbecue. En daar zijn foto’s van. Lief en leed gedeeld tijdens stages en examens. Door een darminfectie getroffen in de week waarin ze de hoofdrol vertolkte in de schoolmusical. Hoort intussen thuis in de categorie ‘Where are they now?’.

 

Brent
Eén van die mensen die geen familie is en die ik toch al vrijwel mijn hele leven goed ken. Kent mij dan ook beter dan ik het soms zelf zou willen. Vaak aan geërgerd en mee geruzied. De laatste jaren net het tegendeel. Creatieve duizendpoot. Onmetelijke mopperaar en cynicus. Leeftijdsgenoot. Iemand van wie je weet wat je er aan hebt, of dat nu veel is of weinig. Verkleedt zich graag.

 

Lees hier de A.

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: