De BV’s zijn op

22 01 2007

Het is officieel: de BV’s zijn op. Hoe verklaar je anders dat De Slimste Mens ter wereld twee dagen na elkaar vrijwel compleet onbekende mensen opvoert? Zagen we vanavond ene Mieke De Bruyne (columniste) winnen, dan mag morgen Omega Pharmahoofd Marc Coecke zijn opwachting maken. Staan nog op de wachtlijst: de poetsvrouw van Ingeborg, de tweede afgevallen kandidaat van Wie wordt de man van Wendy, de schrijver van het meeste lezersbrieven aan De Standaard en de bedenker van het Fabiolakapsel. Dat wordt spannend.

Overigens: zou iemand die al eens meegedaan heeft aan De Pappenheimers en Quix ook niet heel geschikt zijn?


Acties

Informatie

3 responses

23 01 2007
mensenkenner

Bedoel je met onbekend dat jij hen niet kent of dat “het volk “hen niet kent? Mieke De Bruyne is toch niet de eerste de beste columniste. En na lang alleen haar stem gehoord te hebben bij “Tomas” op studio Brussel is het toch leuk haar ook eens op TV te zien? En Coucke is toch overbekend in de economische wereld en zelfs bij de wielerliefhebbers als Davitamon sponsor. Even onbekend als de kuisvrouw van Ingeborg zou ik die mensen toch niet noemen. Ga jij nu zelf de slimste menskijker stereotiep neerzetten als zijnde niet vertrouwd met alles wat niet uit het platgetreden mediawereldje komt?
Ik weet trouwens niet waarom de slimste mens persé “bekend “zou moeten zijn.

23 01 2007
mensenkenner

Kijk , dat Toon dit allemaal zo goed kan analyseren bewijst dat hij in feite de slimste mens is. Ik wens hem daarvoor van harte proficiat. Maak je ook geen zorgen dat ik dit te ernstig neem. Ik vind het gewoon leuker om iets tegendraads te beweren dan groetjes, hoikes , flikkerende tekeningen en uitnodigingen voor bezoekjes aan blogjes te zenden.
Trouwens ook proficiat aan SveN die erin slaagt om in kleine banale dingen inspiratie te vinden om ons even prettig bezig te houden.
Misschien kan SveN beter columnist worden , dan zit hij volgend jaar in de slimste mens. Ik ben alvast supporter

23 01 2007
Tje Lager

SveN bedoelt wellicht dat het volk hen niet kent De redactie van De Slimste Mens ter wereld weet dat zij mensen kunnen ‘maken’. Eens je in het programma bent geweest, kennen 1 miljoen mensen je naam. Het is toch opmerkelijk dat zij al een tijdje met minder voor de hand liggende kandidaten op de proppen komen, wat toch een beetje arrogant overkomt. Immers, dit programma beweert een ‘quiz met BV’s’ te zijn (dus mensenkenner, dat de kandidaten per se bekend zijn, is net het concept), maar zij maken die BV’s eigenlijk gewoon zelf. Striptekenaar Conz bv. Die maakt strips. En dan? De kuisvrouw van Ingeborg maakt schoon. Wat is het verschil?
Maar toch: waarom kiest men hen uit en niet de eerste beste postbode?
Maar… SveN heeft het ook een beetje mis. Het fenomeen is eigenlijk niet nieuw. Selahattin Koçak was een onbekende, lokale politicus. Bert Kruismans en Wouter de Prez hebben hun populariteit voor een zeer groot deel aan dit programma te danken. Andere ex-deelnemers zijn Nadia Dala, Linda Asselbergs, Johny Van Sevenant, en eerlijk gezegd, ik weet niet wie dat zijn en waar ze die dus gehaald hebben. En natuurlijk bestaan er geen definities over ‘bekend zijn’. Maar door dag na dag toch wel erg vergezochte kandidaten op te voeren, gaat de aandacht steeds meer naar die mensen dan naar het spel. En dat is – denk ik – wat SveN eigenlijk wou zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: