Alfabet der mensen: D

15 02 2007

wscl1_d_fire.jpgIn deze reeks stel ik u aan de hand van het alfabet een aantal mensen voor uit mijn omgeving, van vroeger en nu. De beschrijving is nooit compleet, altijd eerlijk, soms bewust vaag. Het gaat om een indruk, een herinnering of een trefwoord dat die persoon typeert. Vandaag de D:

Danny
Rustige nonkel die binnenkort grootvader wordt.

Davy
Beschikt over een dermate ontwikkelde geest en verfijnde cultuursmaak dat hij in Haaltert best als een intellectueel kan beschouwd worden. Is uitgesproken fan van deze blog maar heeft momenteel de handen vol met het verversen van pampers en het opwarmen van flesjes voor zijn tweeling. En dan mag dochter Ella ook niet verwaarloosd worden. Kan bij momenten een droge komiek genoemd worden. Beschikt over uitgesproken meningen die hij slechts voorzichtig ten berde brengt. Heeft een panische angst voor vuile handen en andere onhygiënische toestanden. Is een beetje een bronstig veulen. Heeft de neus van zijn vader. Zal ooit nog iets van wezenlijke grootsheid creëren.

Demcy
Beroep: brugfiguur. Bouwt echter enkel relationele bruggen tussen o.a. (allochtone) ouders en leerkrachten en is zo een onmisbare en bovendien ongelooflijk groothartige figuur op mijn school. Had ook Wendy kunnen heten, maar dat is misschien nog erger.

Denis
Immer ratelende en alom aanwezige leerling die me wekelijks minstens één keer op het randje van een zenuwinzinking brengt met zijn voortdurende commentaar. Wordt onvermijdelijk wel eens Denis de P**** genoemd, want het is dus niet Dennis of het Franse Deni. Verstandiger dan alle andere leerlingen samen en aldus ook een geweldige stimulans.

Dimitri
In het jeugdboek dat onze kindertijd vormt, de beste vriend van de hoofdrolspeler en zijn broer. Vaak de underdogfiguur die voor zijn vrienden echter door het vuur ging. At graag. Raakte op 18-jarige leeftijd in de ban van het verkeerde soort auto die niemand van ons met geen vinger mocht aanraken en wat we dus met een duivels genoegen uittesten. Stapte in één keer uit het verhaal door op te gaan in een klassieke huisje-boompje-beestje-soapserie, waarna er nooit meer iets van hem vernomen wordt. Maakt voor eeuwig deel uit van vele sterke verhalen.


Acties

Informatie

2 responses

17 02 2007
Shabitha

’t Is proper…
Awel hé SveN, kvin da abc van de mensen heel schoon maar het is niet omdat ge de witte raaf van de familie zijt, da ge nu moet bij de d uwen eigen broer, den darry, vergeten. Is ‘m te min of wa? En mijn ma zegt het ook. Nè!

17 02 2007
SveN

Darry is maar een bijnaam. Darry heet in werkelijkheid Jonathan en zal dus bij de J besproken worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: