Kuifje en de dure doos

20 02 2007

tintin2.jpgIk ben geen impulsieve consument, al koop ik meestal wel wat ik wil (weliswaar niet zonder er flink over na te denken). Maar het geld dat ik ergens aan besteed, is toch afhankelijk van de kwaliteit en ik durf te stellen dat ik maar zelden prullen koop of echt gek doe met mijn zuurverdiende centjes. Maar nu sta ik voor een dilemma. Chocolatier Neuhaus verkoopt momenteel namelijk schitterende Kuifjesdozen gevuld met 40 chocolaatjes. Prijs: 25 euro.

Valt wel mee, denkt u misschien. En ik ben best wel tuk op Kuifjegadgets, hoewel ik er nooit geld aan uitgeef. En de dozen zijn ook heel erg mooi, een stuk smaakvoller dan de Kuifjesdozen die koekjesfabrikant Delacre enkele jaren geleden op de markt bracht. En ik vind chocolade lekker. En zo veel is 25 euro nu ook weer niet voor 40 chocolaatjes in een leuke verpakking. Of wel? Ik  twijfel blijkbaar toch wel flink of dit echt 25 euro waard is. Het blijft toch maar een doos. Wat doe je daar achteraf mee? Er bestaat ook best goedkopere chocolade. En twee soorten ervan lust ik zelfs niet. En daar raak ik dus niet aan uit. Want… er bestaan wel drie zo’n dozen en dan zou ik er misschien toch wel minstens twee van willen hebben…

Ik ga er nog eens over slapen. Want de waarde van 25 euro is wel relatief, maar je kan met dat geld misschien nuttigere dingen doen. Of eigenlijk toch niet zo veel. U ziet, ik ben weer eens een twijfelaar. Wie geeft raad? Of zou ik er een poll aan wijden?


Acties

Informatie

7 responses

20 02 2007
Filo

Had je een “coup de foudre” voor de doos?
Indien je aankoop achteraf toch een beetje wringt, zal dit dan van enige invloed zijn op je verdere levensstandaard of je verdere levensloop?
Als je op de eerste vraag “ja “antwoordt en op de tweede” neen”, haast je dan naar de winkel. Of geef je dierbaren een hint voor je paasei.
Hoe dan ook, als je ze koopt geniet dan volop van de chocolade. De doos kan je gebruiken om kleine knipsels over faits divers in te steken die dan weer een bron van inspiratie zijn voor je schrijfsels. Laat ons in elk geval weten wat je uiteindelijk besloten hebt.En of de chocolade lekker was.
Smakelijk!!!!

20 02 2007
Minnekepoes

Ik vind het persoonlijk nogal duur…

20 02 2007
Moedertje

Toch spijtig dat je grootmoeder deze blog niet kan lezen…. Zullen we een extra gelegenheid in het leven roepen om kadootjes uit te delen?

20 02 2007
Artemis

Betrap de verkoper op een onachtzaam moment en verhuis je favoriete pralines uit de drie dozen naar de mooiste doos. Zo heb je toch al wat meer waar voor je geld.
En wacht dan af want binnen een jaar of zo worden de andere dozen voor een klein prijsje op de rommelmarkt verkocht.

21 02 2007
Menck

Als je geen Kuifje-adept in hart en nieren bent, dan is dat prul sowieso veel te hoog geprijsd, quoi.

13 11 2009
tommy

kuifje ,….dat is meer voor verzamelaars!!…..ik ben namelijk ook een ontzettende kuifje liefhebber!
en ik weet dat die spulletjes zoals,…koekjes,chocolade enz,…van kuifje
meer voor liefhebbers zijn, en wie geen kuifje liefhebber is, vind inderdaad dit ontzettend duur!, …..

18 02 2012
Wilbert

Lekker chocolaatjes en in een blikje met Kuifje er op . Wat wil ren mens nog meer. Is het nog ergens te koop?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: