Alfabet der mensen: E

4 03 2007
In deze reeks stel ik u aan de hand van het alfabet een aantal mensen voor uit mijn omgeving, van vroeger en nu. De beschrijving is nooit compleet, altijd eerlijk, soms bewust vaag. Het gaat om een indruk, een herinnering of een trefwoord dat die persoon typeert. Vandaag de E:

Elien
Temperamentvol nichtje, gespecialiseerd in het Aalsterse nachtleven maar overdag keihard werkend om zichzelf met de nodige luxe te kunnen omringen. Vormde gedurende de jaren ’80 samen met Boris, Jelle en mezelf het typische clubje kleinkinderen dat zich altijd en overal samen wist te amuseren. Was als kind verzot op noedeltjes en de musical Annie. Nodigde ooit 34 klasgenootjes uit op een verjaardagsfeestje waarop een illusionist haar moeder liet zweven. Liet zich in haar enthousiasme om een ijsje een keer bijna omver rijden door een auto, waar ik als oudste wel de schuld van kreeg. Bleef graag bij ons logeren. Viel op de trouwdag van nonkel Peter van haar fiets en is op alle foto’s met tranen in de ogen en een dikke lip te zien.

Elke DG
In meer dan één opzicht charmante ex KSA-ster, die als kind elk jaar hoopte dat ik haar leider werd, maar die uiteindelijk mijn medeleidster werd. Veel mee gelachen en gezeverd op typische KSA-wijze. Maakte indruk toen ze na een spectaculair ongeval met de fiets gewoon op kamp bleef terwijl ze amper nog aan elkaar hing. Als zus van Kim al van kind af geleerd van zich af te bijten, maar tegelijk wel een zeer trouwe zus. Moest als roodharige veel verdragen, maar heeft dat nooit aan haar hart laten komen. Kon en kan wellicht nu nog haar GSM niet missen.

Elke  O
Mijn dokter maar in de eerste plaats gewoon de toffe zus van Bart en Arne. Is sinds kort niet alleen de mama van Simon, maar ook van Anthe. Gaat ondanks die verantwoordelijkheden, relativerend en immer opgewekt door het leven. Vergezelde me in haar Dames van Maria-rokje al fietsend naar school halfweg de jaren ’90 en wist aldus één van de meer verfijnde en elegante meisjes te zijn die ik toen kende. Heeft jaren het Gentse nachtleven verkend, maar heeft haar studieparcours vlekkeloos afgelegd. Kwam me op mijn eerste dag op kot halen om naar de cinema te gaan. Is precies één jaar en één week ouder dan ikzelf. Zegt me vaak dat ik eens moet binnenspringen, wat er helaas nooit van komt.

Ellen
Lieftallige secretaresse bij ons op school die zich met graagte een glas schuimwijn laat inschenken wanneer we vrijdag  na school even uitblazen.  Sportieve uitstraling zonder haar vrouwelijkheid te ontkennen.

Els C
Ontmoet in 1995 en één van de weinige studiegenoten met wie ik nog altijd contact heb. Was ook één van de eerste met wie ik het in de lerarenopleiding goed kon vinden. Ernstige studente waar je altijd op kon rekenen, die echter ook altijd tijd voor plezier maakte. Heeft fascinerend krulhaar. Nu een steengoede juf met wie ik graag eens bijpraat, wat we nochtans te weinig doen. Blijft voor mij altijd geassocieerd met Dilbeek. Mag mij altijd om tekeningen vragen.

Erik DS
Muziekfanaat in hart en nieren. Filmfan. De betere amateur-fotograaf die zowat alle mensen uit zijn kennissenkring zo’n tig keer in zijn archief heeft zitten. Kan daar schitterende dingen mee doen. Heeft aparte principes en een eigenzinnige levensstijl, maar zet zich ten volle in voor de mensen die zijn waardering verdiend hebben. Wie een Black Edition in zijn kast heeft staan, weet dat hij daar bijhoort. Kan u vooral bijstaan met computerproblemen. Moet wel eens grappen over zijn haardos en leeftijd verdragen. Altijd te vinden voor een spelletje kaart of een ritje met de motor. Hanteert typische uitdrukkingen als ‘m’n zoon’ en ‘gewoeun’. Alias Dr. Blitz, al minstens 20 jaar. Is het nu met c of k?

Eric DW
Oudste collega, die op bewonderenswaardige wijze afrekent met vervelende ouders. Houdt van zijn motor en van zwemmen. Is makkelijk in de omgang en toont graag zijn appreciatie. Goed in het vermijden van stress.

Erwin
Rookt continu, drinkt (koude) koffie bij sloten, houdt van lekker eten en slaapt weinig. Gezond kan dat niet zijn, maar Erwin is een levensgenieter. Heeft het graag warm en draagt zijn kleren vooral zwart. Heeft zo zijn bedenkingen bij de zaken om zich heen, maar zonder zich daarin luidop op te winden zoals de familie waarin hij terecht gekomen is. Kijkt graag naar Britse series en is vooral tuk op Spooks. Eén van zijn favoriete films is Immortal Beloved, wat zijn liefde voor klassieke muziek prijsgeeft. Toert met ons mama graag rond in een mobilhome, van wereldstad naar wereldstad. Kan snel beslissen en grijpt de koe bij de horens in plaats van te plannen en uit te stellen. Is dol op koken en dat vinden wij helemaal niet erg.

Esmeralda
Eén van mijn oudere collega’s, met wie ik af en toe een zorg of ergernis deel. Laat zich kenmerken door een Gentse directheid en verwacht dat ook van anderen. Je hebt haar wellicht beter mee dan tegen, en ik heb haar mee. Is ook mijn buurvrouw op school en we vallen graag bij elkaar binnen. Een geweldige leerkracht met een voorbeeldige discipline. Zet haar werk graag van zich af voor een lolletje, een glas wijn, een sigaretje of een vrije dag en ook daarin kan ze een voorbeeld zijn. Werpt zich ondanks haar leeftijd niét op als de moederfiguur van de school, behalve als het op opruimen aankomt.

Evi
Heeft haar  formidabele familienaam gemeen met een slecht Disneyfiguurtje. Wist Maarten te verleiden in Bertrix en maakt sindsdien deel uit van mijn vriendenkring, hoewel we elkaar véél te weinig zien. Bewoont een nieuwe woning die ik dringend eens moet gaan bekijken. Ik vraag me af of zij zich onze eerste ontmoetingen ook als bijzonder bitsig herinnert. Daar was nadien nooit meer iets van te merken.

Lees hier: A, B, C


Acties

Informatie

One response

31 03 2007
DrBlitz

nice try
<b><strong>K</b></strong>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: