Alfabet der mensen: F

19 03 2007
 In deze reeks stel ik u aan de hand van het alfabet een aantal mensen voor uit mijn omgeving, van vroeger en nu. De beschrijving is nooit compleet, altijd eerlijk, soms bewust vaag. Het gaat om een indruk, een herinnering of een trefwoord dat die persoon typeert. Vandaag de F:

 Fien
 Nogal stille, maar daarom niet minder levendige leerling met een groot optimisme en een goed karakter. 

Flore
Toen we meer dan 10 jaar geleden vrijdag na vrijdag ons eigenste Jeugdcentrum op stelten zetten, was deze gewezen VKSJ-ster daar altijd bij. Flore is dan ook een vast achtergrondfiguur in de film van onze jeugdjaren. Op foto’s van die tijd steeds met een ander kapsel, maar wel met een charmante glimlach te zien. Zet graag een stapje in de wereld en luistert graag naar de occasionele roddel. Wordt wel eens boos als iemand haar boos vindt.

Florian
Eén van de braafste en ook wel aangenaamste leerlingen uit mijn huidige klasje. Veruit de jongste, maar beslist niet de domste van de groep. Een dromer wiens kleren meestal nonchalant om zich heen hangen. Kan best wel lollig zijn.

Frank D.
Aardige collega. Kleuterleider ad interim. Is toevallig ook de echtgenoot van een vroegere collega van mij, Isabel. Papa van drie. Verplaatst zich doorgaans op zijn scooter.

Frank M.
Stichter van het onvolprezen, binnenkort volledig vernieuwde KUTsite, de site waarvoor ik al jaren filmrecensies schrijf en ook al enige tijd hoofdredacteur ben. Is uiteraard een filmfan, zij het met een wel heel andere filmsmaak dan mezelf. Maakt vooral gebruik van zijn handen als hij het woord heeft. Is geobsedeerd door Kate Winslet. Komt uit Leopoldsburg, maar reist regelmatig van het ene Europese filmfestival naar het andere.

Filip
Nog een KUTcollega van Limburgse afkomst. Levensgenieter met een buikje en een vlotte pen. Nostalgicus die houdt van Wim Wenders en Atom Egoyan. Zet zich vrijwillig in voor mindervaliden. Laat zich graag eens gaan in het Leuvense.


Lees hier: G E

Advertenties

Acties

Informatie

One response

28 02 2008
Jos

Geobsedeerd, geobsedeerd, … je moet de kwaliteit van ieder mens naar waarde inschatten ja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: