NMBS gekeurd

21 03 2007

   

De pers meldde vandaag dat de NMB$ heel wat kritiek kreeg van het zgn. Gebruikerscomité. Vooral het negeren van de slechte toestand van de kleine stations, leverde slechte punten op. Ook het station van Haaltert, waar ik vrij vaak de trein  neem, wordt verwaarloosd. De dienstverlening is er weliswaar goed – als er iemand aanwezig is – maar verder liggen de perrons er vrij schandalig bij. Zo zijn er bijna twee jaar geleden werken gebeurd aan het perron, waar nooit een einde aan gekomen is. Een deel van het perron – jammer genoeg dat gedeelte langswaar men het perron betreedt – ligt dus al heel die tijd opengebroken. Reizigers moeten langs de parking het perron betreden, maar ook dat is dan weer zeer slecht aangegeven. Bovendien staat er op weekdagen steevast een auto geparkeerd voor de ingang van het perron. En dat dus effectief al meer dan 20 maanden! Gelukkig doet de dienstdoende ambtenaar wel de moeite het perron netjes te houden, heb ik vastgesteld.

Het oude stationsgebouw kreeg vorig jaar een likje verf aan de binnenkant, maar aan de uitgebrande berging naast de loketzaalen de werkelijk beschamend primitieve toiletten wordt niets gedaan. Die zouden nochtans veel beter gewoon afgebroken kunnen worden.

En intussen zijn de tarieven van de NMB$ in februari nog maar eens verhoogd.


Acties

Informatie

One response

1 05 2007
Didier

Station gemoderniseerd tegen 2012

HAALTERT – Het spoorwegstation van Haaltert wordt gemoderniseerd tegen 2012. Dat antwoordde staatssecretaris Bruno Tuybens op een vraag van het Aalsters Kamerlid Dylan Casaer (SP.A). Casaer klaagde in het parlement de belabberde toestand aan van het Haalterts station. ‘Zowel het stationsgebouw als de perrons liggen er verwaarloosd bij. De zeshonderd dagelijkse reizigers beschikken er over geen enkel comfort.’ Staatssecretaris Tuybens beloofde beterschap: de perrons worden verhoogd, er komen verwarmde schuilhuisjes en een betere verlichting. Dat gebeurt uiterlijk tegen 2012. Casaer zegt dat er ook een dringende oplossing moet komen voor de parkeerproblemen en voor het gebrekkig sanitair in het station. ‘De directie Patrimonium van de NMBS heeft toegezegd te onderzoeken of er op kortere termijn ingrepen mogelijk zijn’, zegt Casaer. (hls)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: