Alfabet der mensen: G

18 04 2007
In deze reeks stel ik u aan de hand van het alfabet een aantal mensen voor uit mijn omgeving, van vroeger en nu. De beschrijving is nooit compleet, altijd eerlijk, soms bewust vaag. Het gaat om een indruk, een herinnering of een trefwoord dat die persoon typeert. Vandaag de G:

lettreg.gif Geert
Easy-going collega met een groot hart en eeuwig positieve ingesteldheid. Daardoor geliefd bij kinderen én collega’s. Weldra papa van twee, maar als huisvader al even relaxt als als leerkracht. Switcht moeiteloos van Q naar StuBru en dat getuigt evenveel van een brede smaak als gebrek aan kieskeurigheid. Nestelt zich op één van zijn drie vrije namiddagen graag voor de buis met een degelijke Amerikaanse film, maar giet op vrijdagnamiddag maar al te graag de glazen vol. Speelt fervent op de lotto voor zichzelf en zijn collega’s. Duikt eens in de zoveel tijd wel eens op in een reclamespot, getypecast als vlotte kerel.

Gerda
Wat te vertellen over mijn moeder? Mijn Pappenheimer. Moderne mama met stijl en een mening. Heeft het levensdoel haar kinderen goed op te voeden intussen al een tijd bereikt en amuseert zich nu met alles wat ze graag doet. Van haar geërfd: niet rap tevreden willen zijn, een (vaak hinderlijk) medelijden met sukkelende medemensen en de afkeer van plastic op tafel, gebloemde thermosflessen en voetbalkantines. Droomt onmogelijk te fantaseren scenario’s met als leidmotief de ondraaglijke oppervlakkigheid van de ambtenarij. Kan niet overweg met afstandbedieningen, maar is in alle andere aspecten stukken vooruitstrevender dan haar vele jonge collega’s. Heb haar leren bloggen. Kan nog een boek vullen met feiten, anekdotes en bevindingen, maar zullen we het hier maar bij laten?

Gerda (van Holland)
Onze ‘derde grootmoeder’ stelde ik u al eens voor in dit artikel.  Aanstekelijk gezellige en kordaat Hollandse familievriendin die de wereld afreist en zo nu en dan dus ook bij ons langskomt.

Gülsüm
Nogal ontstuimige leerling, die echter leerstof opslurpt als water en zo de nog wat zeldzame uitzondering vormt: welk kind van Turkse afkomst spreekt en schrijft zo goed Nederlands? Een geschenk voor elke leerkracht. Beschikt daarnaast over een groot enthousiasme voor spelletjes, maar o wee als ze boos wordt …

Gustave
Leerling met veel talenten. Komt uit het soort alternatieve families dat kunstenaars en wereldverbeteraars met zich meebrengt, maar dan zonder de stelligheid en ongewassen haren. Met andere woorden: een welopgevoed kind. Hip zonder er naar te streven. Is niet altijd even zeker en kan soms niet goed overweg met frustraties of woede. Is ook nog eens een prima voetballer, cultuureel allesvreter, gepassioneerd lezer én begaafd klarinettist.


Lees ook:D C–  BA – H


Acties

Informatie

2 responses

18 04 2007
stien

ah zo
Gerda is je moeder! Prettig om weten, lijkt mij inderdaad een vrouw uit één stuk
Ingegeven op woensdag 18 april 2007 om 22:12:48, door stien

20 08 2007
Boris

ik ben dit weekend met de mama van gustave op reis geweest. Leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: