Opgelost

7 05 2007

Het verhaal van één van mijn leerlingen in de praatkring deze ochtend – (op licht sensationele toon):

kaartlegster.jpg“Je weet wel van dat meisje dat vermoord is. Wel mijn opa is daar ver familie van en daarom is mijn mama naar de kaartlegster geweest vorige week. En die heeft gezegd dat ze veel water zag en een plastieken zak en dat hij vuile dinges met haar had gedaan en littekens in haar gezicht had gedaan. En dan hebben duikers haar gevonden en het was waar. En de dader is een 19-jarige drugdealer heeft de kaartlegster gezegd.”

Waar maakt de politie zich nog druk om? De zaak is blijkbaar al opgelost.
Maar al die onzin maakt het er natuurlijk niet minder tragisch op.

Advertenties

Acties

Informatie

3 responses

7 05 2007
WindowManiac

“mijn mama is naar de kaartlegster geweest vorige week”
Frappant is ‘DE kaartlegster’. haast zo gewoon blijkbaar als naar de tandarts, de dokter, de kinesist, … te gaan.

8 05 2007
R.O.

Terechte verwondering van SveN en dito reactie van WindowManiac.
Wat me ook opvalt is dat het “beroep” enkel openstaat voor vrouwen, of heeft dat met bepaalde bovennatuurlijke krachten van de vrouw te maken?
Ik hoop (maar twijfel daar natuurlijk niet aan) dat je die leerling en pasant wat realiteitszin hebt bijgebracht, zodat ze niet dezelfde “paranormale” weg opgaat als haar mama.
Ook een geluk voor de leerling in kwestie dat de kaartlegster niet heeft voorspeld dat zij hetzelfde gevaar loopt als Annick, maar dan voornamelijk in de buurt van de school. Want iemand die dergelijke mensen raadpleegt ziet daar allicht de onzin niet van in en zou nog in staat zijn om er effectief gevolgen aan te koppelen (i.c. schoolverandering, klacht bij politie, etc..)
Het is trouwens grappig (alhoewel?) dat je dit artikel schrijft. In zo’n verdwijningszaak met grote media-aandacht zijn een groot deel van de tips immers gegarandeerd afkomstig van dergelijke charlatans. Dat wordt uiteraard nooit ernstig genomen, maar heel af en toe, indien het onderzoek dreigt stil te vallen worden die toch onderzocht. Niet omdat er toch twijfel over bestaat maar omdat het wel eens de dader of partner van de dader zou kunnen zijn die zich als één of ander medium opwerpt om nog wat aandacht te krijgen.

8 05 2007
Nel

Qua daderprofilering heeft ze wel heel erg haar best gedaan ‘madame Solonge’: een drugsdealer die ook lustmoordenaar is, zo bont maken ze zelfs de scenario’s bij Witze niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: