Alfabet der mensen: H

16 05 2007
In deze reeks stel ik u aan de hand van het alfabet een aantal mensen voor uit mijn omgeving, van vroeger en nu. De beschrijving is nooit compleet, altijd eerlijk, soms bewust vaag. Het gaat om een indruk, een herinnering of een trefwoord dat die persoon typeert. Vandaag de H:h.jpg

Hans
Zeer fijne, zachtaardige parallelcollega met wie ik al een heel schooljaar de frustraties en pleziertjes deel van het lesgeven aan 11-jarige apen en die aldus een grotere steun is dan hij denkt. Durft wel eens twijfelen of het onderwijs zijn milieu is en noemt zichzelf een softie, maar gaat zo wel het stereotype tegen. Mag dus hopelijk volgend jaar nog steeds mijn leefgroepgenoot zijn. Nu nog wat meer leren nee zeggen. Voelt zich wellicht goed op de weide van een reggaefestival, maar zijn utopia ligt eigenlijk in Bulgarije. Speelt iets ongedefinieerd in een bandje, knoeit graag met opname-apparatuur en heeft een stem waar vrije radio’s geld zouden voor geven. Wordt meestal aangetroffen met een koffie, sigaretje of ontbijtkoek in de hand.

Hector
Mijn reeds meer dan tien jaar geleden overleden grootvader en peter, destijds in de streek zeer bekend wegens zijn jarenlange politieke aanwezigheid in Haaltert, waarvan vele jaren als eerste schepen. Ergens vermelden dat je zijn kleinzoon was, kon nooit kwaad, want ‘Torken’ werd door de Haaltenaar op handen gedragen. Verplaatste zich doorgaans in een Dafke met verende achterbank die altijd volgestapeld was met dossiers en mappen. Had eeuwig en altijd koude voeten en jammer genoeg hebben zijn niet al te heldere laatste jaren de herinnering aan hem sterk beïnvloed. Was op oudejaarsavond de Walter Capiau van dienst in de huiskamerversie van Hoger Lager, maar was verder niet meteen een lolbroek.

Henk
Niet in te tomen duivel-doet-al en en ex-KSA’er die zich graag uitleeft in sport, kicks, reizen, strips en motorrijden. Eet en drinkt zonder grenzen te stellen, maar zijn kenmerkende krullen en baardloze kin houden zijn jeugdige imago in stand. Praat/Discussieert/Lult met werkelijk iedereen – ook in vlot Frans – en slaat al eens platte praat uit op een laat of minder laat uur van de dag. Maakt deel uit van vele van mijn jeugdbewegingsherinneringen, waarbij vooral zijn inzet en leiderschap opvielen. Is nu nog altijd de initiatiefnemer van dienst, al zorgden enkele teleurstellingen tijdens de voorbije jaren nu en dan voor een verbitterde bui. Is nochtans iemand op wie je kan bouwen. Snurkt wel eens, maar doet verder goed zijn best Annelies niet al te zeer op de zenuwen te werken. Is niet zo dol op de vraag ‘Is het parcours toegankelijk voor kinderwagens’ en het daarbijhorende bengelgejengel. Geeft vaak de indruk ongehoord veel congé te hebben.

Hilde
Nog zo’n sympathieke collega – ik heb geen andere – die omwille van haar structuur en ervaring een rots in de branding is. Kan me wel vinden in haar principiële standpunten. Bekijkt wel eens graag een Spaanse film, maar het moederschap eist wel eens zijn tol.


Lees ook: IG


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: