Starstruck

9 06 2007

De voorbije tien dagen vonden in de Gentse haven, op amper twéé kilometer van mijn werk, de opnames plaats van een Amerikaanse film. En ik wist daar niets van.

Kijk, film draait voor mij om verhalen en niet om sterren. Om meegesleept te worden door avonturen en niet om grote namen. Maar toch bepalen de Hollywoodsterren mee de magie van de film. En daarom kick ik wel een beetje op moviestars. En laat twee ervan nu toch wel verduiveld dicht in de buurt geweest zijn zonder dat ik daarvan op de hoogte was: Stanley Tucci en Patricia Clarkson, twee geweldige en interessante acteurs die ik maar al te graag, al was het vanop afstand, een keertje in werkelijkheid had willen zien.

   Wie, zegt u? Stanley Tucci zou u moeten kennen dankzij talloze bijrollen in massa’s bekende films als The Devil Wears Prada, The Terminal, Shall We Dance, The Road to Perdition, America’s Sweethearts, A Life less Ordinary, … Hij schitterde ook in het door hemzelf geregisseerde Big Night, een wel héél smakelijke film. Patricia Clarkson is het best bewaarde geheim van Hollywood. Ze zette geweldige vertolkingen neer in The Untouchables, Six Feet Under (als ‘tante Sarah’), Dogville, The Station Agent, Far from Heaven, The Green Mile, Pieces of April, Good Night and Good Luck en werd enkele jaren geleden genomineerd voor een Oscar.

Goed, het zijn Julia Roberts en Tom Hanks niet. Of Al Pacino en Meryl Streep. Maar net doordat het niet die grote namen zijn, moet de kans tot bereikbaarheid veel groter geweest zijn. Moet het, zeker als hoofdredacteur van een filmsite, mogelijk geweest zijn een praatje te maken. Of- geheel onprofessioneel – met hen op de foto te gaan staan. En dat was dus zo dichtbij… Spijtig!

Details: de film heet Blind Date en is een remake van de gelijknamige film van Theo van Gogh. Het is dan ook via die Nederlandse link dat de makers in Gent terechtgekomen zijn, voor opnames in een vervallen feestzaal.


Acties

Informatie

One response

9 06 2007
gerda

Weet je wat Sven, als troost mag je eens een dagje op de set komen van “De Keyser van de Smaak” waarvan de opnames vorige maandag begonnen zijn. Je kan dan eens bij de crème van de Vlaamse acteurs-scene staan… Is dat geen waardig alternatief? *grijns*grinnik*

Wat je zegt, echt spijtig inderdaad…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: