Iedereen gestresst?

15 06 2007

Vreselijke dag vandaag, vooral dan voor andere mensen dan mezelf…

Deze ochtend diende de politie op school een moeder buiten te zetten die een andere moeder wilde aanvallen. De twee furies jaagden vooral heel wat kleuters schrik aan. Waarover het conflict ging, was onduidelijk. De scheldtirades gebeurden immers in het Turks. Alleszins was één van onze juffen, die door de agressieve moeder wel eens voor ‘hoer’ wordt uitgemaakt, blij dat zij deze keer buiten schot bleef. Alleszins vroeg de politie de vrouw om de rest van het schooljaar geen voet meer binnen de schoolmuren te zetten.

Net toen de politie wilde vertrekken, vielen in de leraarskamer enkele puzzelstukken in elkaar. Eén van onze leerkrachten linkte immers het verdachte gedrag van een niet bepaald eerlijke leerling aan de diefstal van een fiets een dag eerder. De agenten kregen meteen opdracht bij de jongen thuis naar de fiets te gaan zoeken. Misschien een drastisch optreden, maar gezien de context en het verleden, echt nodig. De jongen werd uit de klas gehaald. De deur naar een tragedie werd opengezet: het gezin verblijft hier illegaal en leeft in armoede, papa zit in de gevangenis en dreigt het land uitgezet te worden. Het kind in kwestie is 11 en moet voor zijn broertje van 4 zorgen. Uiteraard grijpen die dingen ons aan. Voeg daar een zéér stresserende toetsenweek aan toe vol grote en kleine voorvallen, en je krijgt een leerkrachtenteam en vooral een directeur die op het tandvlees komt te zitten. Wanneer een leerkracht dan ook nog eens verbaal aangevallen wordt door een razende buurvrouw, ga je haast denken dat er iets in de lucht hangt vandaag…

Advertenties

Acties

Informatie

3 responses

15 06 2007
zapnimf

Niet iedereen is dezer dagen gestresst hoor. Als lid van het zorgteam konden ze mij deze voormiddag niet in de klas gebruiken wegens het afnemen van toetsen. De toetswijzers van het vierde leerjaar zijn bij deze ook weeral gekopiëerd.

16 06 2007
gerda

Behind closes doors: schrijnend…..

16 06 2007
nel

Nog even doorbijten, Sven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: