USA: dag 3 en 4.

13 07 2007

Wat jammer! De breakfast lady van onze hostel is ziek. Geen bacon and eggs? Toch wel, maar dan in een gezellig ontbijtcafé een blok verderop. Daarna laden we onze bagage in en verlaten we L.A. We zijn er nog niet op uitgegeken, maar binnen drie weken verblijven we hier nog twee dagen.

Langs de schitterende Californische kust rijden we naar San Francisco. Eerst leidt de weg dwars door het gebergte, daarna rijden we uren naast de zee. Mooi uitzicht. Hier werd Baywatch opgenomen. Aan Malibu Beach zijn tegen de bergwand tal van sjieke villa’s gebouwd. Buitenverblijven van sterren als Barbra Streisand en Sylvester Stallone. Wanneer we daar even uitblazen op het strand en de Malibu Beach Pier afwandelen, is het al heerlijk warm, al staat er best wel wat wind. De omgeving doet paradijselijk aan, al rijdt er veel verkeer over de kustweg.

De verdere rit is een stuk saaier. De weg snijdt urenlang wijnvelden en gebergte en dat gaat vervelen. Maar dan komen we aan in San Luis Obispo, een ongelooflijk pittoresk stadje. Bomen langs Main Street die elkaar over de straat heen raken, een muziekpaviljoen, een fontein. Ook ons verblijf is prachtig. Guesthouse Obispo Motel is een leuk aangekleed huis dat recht uit de film lijkt te komen. Hekje, bloempotten, een schommelbank, een grappige brievenbus, afdakje boven de voordeur. Bij ons is het kitsch, hier is het authentiek.

In het dorp is eigenlijk niets te beleven, maar we hebben geluk. Eén avond per week is er Farmer’s Market. Avondmarkt dus. Het is er druk en gezellig en we eten Duitse braadworsten van een kraampje. Aan een standje waar we een frisdrank willen kopen, zien we ‘root beer’ gepromoot worden. Wat is dat? Geen bier, maar een soort siroopachtig drankje. We mogen gratis proeven van de jongeren die het verkopen, maar het bevalt ons helemaal niet. Dan, alsof we rechtstreeks uit een Oostblokland komen, vragen dezelfde verkopers ons: ‘Do you know ‘Sprite’? Nee, want in de strooien hut waar we in België in wonen, kan je geen koelkast plaatsen. En electriciteit moet er ook nog uitgevonden worden.

We zakken af naar een cocktailbar die eigenlijk wat refterachtig aan doet. Maar de cocktails zijn lekker en de serveerster zeer vriendelijk. Zoals iedereen hier, eigenlijk. Wanneer we onze slaapplaats opzoeken, stellen we vast dat het al een flink stuk kouder is ’s nachts.

We vertrekken al vroeg uit San Luis Obispo – betreurend dat we in het leuke guesthouse maar één nacht bleven – en we ontbijten in een soort saloon waar countrymuziek wordt gespeeld. De jolige uitbater schotelt ons een bord met mysterieuze hapjes voor. Gefrituurd, dus aantrekkelijk, maar helaas we lusten dit onbekende voedsel niet. Na afloop wordt ons schaterlachend vertelt dat we Turkey Nuts gegeten hebben: kalkoenklootjes. De rest van het ontbijt is wel smakelijk, zij het dat onze borden weeral overvol liggen.

Vervolgens rijden we urenlang verder langs de Californische kust. De wegen kronkelen zich nu weer door het rotsgebergte, dan weer langs de zee. We houden even halt aan een stuk strand waar een grote troep zeekoeien ligt uit te rusten. Lelijke, maar imponerende beesten. Intussen struikel je haast over de geheel niet schuwe eekhoorns die zich verdringen voor een traktatie.

Die avond komen we aan in Salinas, waar we voor het eerst logeren in een motel. De Good Nite Inn is zo onpersoonlijk en kleurloos als je mag verwachten van een motelketen. Het dorp zelf is overigens al even saai. Gelukkig heeft het motel wél een zwembad, zodat we even kunnen bekomen van de lange rit. In een louche en niet al te propere keet eten we pizza, die gelukkig wel lekker is. En voor het slapengaan pikken we nog net de finale mee van Dirty Dancing op de moteltelevisie. ‘Nobody puts Baby in a corner!’ debiteer ik en bewijs zo mijn klassiekers te kennen.  

Advertenties

Acties

Informatie

5 responses

13 07 2007
Al Qeitel

Klinkt als Scar Tissue.

14 07 2007
Anja

Keer je nog terug naar LA? Verdorie ik wilde je nog vragen of je mijn gsm-nummer niet kon doorgeven aan George Clooney, ben helemaal weg van zijn laatste martini-reclame! Gelukkig ben jij ook een schatje en heb je mijn nummer al. Ben je al echte cowboys of gemene mexicanen tegengekomen??

15 07 2007
delaru

Meester Sven krijgt een onvoldoende…wegens onverantwoord op honger laten zitten van zijn leesvoerpubliek en liever vakantie te nemen dan zijn dagelijks werk te doen .:-( maar voor de rest…ENJOY!!!

15 07 2007
svends

@Anja: we sluiten onze reis ook af in L.A., dus als ik Clooney dan nog tegenkom, doe ik hem de groeten.

22 04 2009
William the 3rd

I am from SLO (san luis obispo)… this is my site about the area you describe …Hearst Castle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: