USA: dag 6

16 07 2007

Gisteren wilden we in San Francisco Italiaans eten. Een van onze reisgidsen vermeldde een adres waar je voor schappelijke prijzen lekker kon eten. Toen we naar het restaurant op zoek waren, viel ons op dat het niet meteen in een drukke buurt lag. De gevel had ook al niets uitnodigend. Dit was zo’n restaurant dat niet veel poeha nodig heeft. Op de gevel prijkte enkel de vermelding “recommended by Michelin’. Toen we binnenstonden, merkten we meteen dat dit eigenlijk veel te sjiek was. Het was ook erg klein, wat de exclusiviteit nog onderstreepte. We stonden er wat sjofel bij, in korte broek, regenjas en sportschoenen. Maar het onthaal was vriendelijk. 8 personen? Niet gereserveerd? Geen probleem, we schuiven wat met tafels en jullie kunnen er zo bij. Ook de chef kwam ons verwelkomen. Een praatje volgde en hij wilde graag persoonlijk met ons het menu overlopen. Ieder koos iets naar zijn zin, idd redelijke geprijsde gerechten. Intussen liep de zaak vol.

Het werd een aangename avond, met lekker eten en goeie wijn, wat ons in totaal gemiddeld 40 dollar per persoon kostte (30 euro dus). Niet veel voor een lekkere maaltijd. De gastvrijheid bleef me verbazen. Een groep uitgewaaide toeristen valt onverwacht binnen en is duidelijk niet van plan veel geld uit te geven. Maar toch krijgen we alle aandacht en worden we in de watten gelegd.

Het is overigens een algemeen fenomeen: iedereen doet hier zijn best voor je. Bijna overal is men vriendelijk en hulpvaardig. Meer zelfs, men komt je spontaan helpen of uitleg geven als je ergens staat te twijfelen. Alles is hier ook goed georganiseerd. Het openbaar vervoer, het verkeer, de hotels, … Een put in de weg of barst in het voetpad? Bel een noodnummer. Een dronkeman op de bus? Iedereen reageert tot hij afstapt. Maar toch: veel daklozen.

Vandaag ook Alcatraz bezocht, interessante ervaring. SF blijft leuk en al wat je wil, maar na anderhalve dag is het interessantste wel gezien. Morgen trekken we het binnenland in, op weg naar de natuurparken.


Acties

Informatie

3 responses

16 07 2007
gerda

Alles wat je beschrijft lijken wel filmscènes, dit doet me bijvoorbeeld weer bijzonder veel denken aan “Big night”!

http://www.imdb.com/title/tt0115678/

16 07 2007
nel

Toch spannend om je reis op de voet te kunnen volgen, het leest als een zomerrubriek in een krant!

31 07 2007
Simon

Opmerkelijk verhaal, in België zou je wellicht gewoon het omgekeerde meemaken in de zgn ‘sjieke ‘ restaurants.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: