USA: dag 9

20 07 2007

Alweer op om 6u! Slecht voor het humeur. Vandaag trekken we door Death Valley en dat is geen orettig vooruitzicht want dit is de warmste plek van de USA. We zullen bovendien meer dan 8u in de auto zitten en je kan je airco niet continu laten draaien of de motor raakt oververhit.. Existentiele vragen dringen zich op: waarom ben ik hier?

Na 4u in een hete wagen, lunchen we in een dorp waarvan je je afvraagt wie er wil wonen. We rijden vervolgens nog enkele uren en rijden dan Death Valley binnen. Het landschap is steeds minder groen geworden tot er enkel nog dorre struikjes en stenen overblijven. Fascinerend, maar vooral uitputtend. We houden halt in Badwater, het laagste punt van de USA. Het is er verstikkend heet (47 graden). Er staat weliswaar eem hevige wind, maar die is al even heet. Stel je maar eens voor dat er continu een reusachtige haardroger op je gericht staat! Dit valt niet lang uit te houden, maar het is wel een onvergetelijke ervaring. Vreemd genoeg verbrand ik niet.

Dan trekken we naar Zabriskie Point, een uitkijkpunt dat je de illusie geeft op een andere planeet beland te zijn. Uren in de omtrek alleen maar rotsen en stenen.

Op Dante s View (qwerty!) is het `slechts` 30 graden, en dat is plots heel draaglijk. De wind blijft hevig. Dit is de grote leegte. Hier is niets. Een nutteloos deel van onze aardbol. Onvoorstelbaar. Na twee uur rijden is het landschap nog precies hetzelfde. De temperatuur blijft rond de 40 graden schommelen.

Maar.. ons volgende motel heeft ook een zwembad! Hoewel de zon al lang onder is, blijft het erg warm, dus we kunnen nog een uurtje plonzen. Bovendien mogen we morgen minstens tot 8u slapen en dat is een leuk vooruitzicht.


Acties

Informatie

2 responses

20 07 2007
Anja

Ik weet niet of je van dag 7-8-9-10 al eerder je verslagje maakte, maar ik zie ze nu pas voor het eerst. Dus dacht ik dat je opgegeten was door een neushoorn in één van die natuurparken, maar uiteindelijk bleek je bijna gesmolten zijn. Gelukkig heb je nog wat krachten over voor je trouwe fans, zodat we op de voet je belevenissen kunnen volgen, en het is inderdaad veel hé. Ga de komende 3 dagen ook wat natuurparken bezoeken, in onze Belgische Ardennen, zal misschien een ietsie pietsie minder spectaculair zijn. Geniet er van, en tot dan hé. ;-)

20 07 2007
gerda

Tiens tiens, van wie zou je dat hebben, je afvragen wat je daar eigenlijk doet….

In elk geval klinkt het toch allemaal zeer interessant alwhoewel idd 8 u in een auto… is een hele dag verloren….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: