Lelijkheid kent geen grenzen

12 08 2007

hek1.jpg

Dit is de nieuwe afsluiting die de buren van mijn ouderlijk huis geplaatst hebben aan onze kant. Het stenen paaltje stond er al – geheel voor niets overigens – de draad met betonnen plaat is nieuw. En tegelijk voorhistorisch. Groeit er een nieuw Bokrijk?

Update: de buren van mijn moeder hebben dit artikel blijkbaar gelezen…
Ziehier wat er zich toen  afspeelde:

Advertenties

Acties

Informatie

12 responses

13 08 2007
blanche

De mensen die bij Bekaert werken zullen blij zijn…..

13 08 2007
Menck

Wat is hier nu zo lelijk aan? Houten schuttingen en consorten: da’s lelijk. Maar zo’n subtiel draadje? Nou, nou. En een mens moet nu eenmaal grenzen trekken.

13 08 2007
Sven

Het gaat hem toch vooral om die vrij stijlloze betonplaat, maar verder is dit op alle vlakken een toonbeeld van inspiratieloosheid en verkavelingsesthetiek. Niét mooi dus, zeg ik u! :-)

13 08 2007
Menck

Er gaat natuurlijk niets boven een natuurlijke kavelscheiding. Maar daar is (snoei- en/of scheer)werk aan.

13 08 2007
Da Dame

Dat uw buren geen katten, mini-honden, egel of kikkerliefhebbers zijn bewijst dat stukje betonnen muur… geen probleem denk ik dan?

13 08 2007
zapnimf

Lelijkheid kent wel grenzen… of loopt die draad door tot in het oneindige?

13 08 2007
gerda

Wederom, de gustibus et coloribus non disputandum est.

Nutteloos, lelijk, overbodig… Achteraan in een tuin kan ik er nog inkomen; alhoewel… Indien een kippenhok moet afgebakend worden ook, maar waarom zo nodig je terrein willen markeren “kijk tot hier is het van mij” tussen twee opritten aan de voorkant van je huis? Maar goed, in september, oktober kunnen we er een groenblijvende haag voor zetten, dan zijn we er ook vanaf… En zo blijven we bezig…
Menck, Artemis? Een tip? Groenblijvend, vogelvriendelijk, weinig snoeiwerk, snelgroeiend, mag binnen het jaar gerust vier meter hoog worden… 12 m lang en 1 m breed…??

13 08 2007
Menck

Weinig snoeiwerk is een utopie, vrees ik. Maar als je met één a twee keer per jaar tevreden bent: Cupressocyparis leylandii. Groeit terwijl je er staat op te kijken, is groenblijvend, vormt mettertijd een ondoordringbare muur en is niet duur (2,5 euro voor een plant van reeds 1 meter hoogte). Voorzie er vijf per strekkende meter.
Mooier (maar dat is mijn mening, uiteraard): Fagus sylvatica (beuk). Groeit bijna even snel, is bladhoudend in de winter (al zijn de bladeren dan wel koperbruin), is veel minder ziektegevoelig en – niet geheel onbelangrijk – is lekker inlands. De prijs is lager dan die van lylandii’s, de plantafstand hetzelfde. Snoei: een maal per jaar volstaat.
Planten kan vanaf eind september. Scherp jullie spades dus al maar!

14 08 2007
blanche

en op 50 cm van de scheiding plaatsen , want ik heb zo een klein vermoeden dat deze buren jullie niet echt graag zien.

14 08 2007
stien

’t doet mij een beetje denken aan ‘den droad’ van ‘In de Gloria’… diezelfde hopeloosheid

18 08 2007
gerda

@Menck:
Oei, dat eerste zie ik niet graag, dat tweede wel, maar die zie je tegenwoordige overal in de zgn “moderne tuinen”, ze schieten spreekwoordelijk als paddestoelen uit de grond, net als die “leibomen”, dus voor mij niks wat je al overal ziet. Ik ben nu op zoek naar een oude boerenhaag, mooi in contrast met een “betonnen huis”. Ofwel zet ik stalen objecten als kunstwerken, ofwel “meidoorn, dat leek me nog wel iets?

(Zullen we een apart tuinhoekje beginnen? samen met “eigenwijze tuinblog en artemis, een groepsblogje..)
Sven sorry dat we hiermee je blog belasten…

Weet er trouwens iemand waar je van die aluminium roosters kan bestellen, die zowel voor trappen, terrassen en afsluitingen worden gebruikt, maar ik vind niks op het net, alleen maar groothandels… (ik zie dat wel zitten als scheiding, en dan laten begroeien met wingerd, clematis, klimop etc;..)

19 08 2007
stien

heerlijk filmpje, al vind ik ‘den droad’ nog altijd de max, maar niet zo toepasselijk voor deze situatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: