Intussen in het onderwijs…

24 08 2007

Die eerste schooldag komt steeds dichterbij en mijn batterijen zijn volledig opgeladen. Zeker na de Freinetmeerdaagse waarvan ik net terug ben. Zonder ook maar enigszins het clichématige beeld te willen oproepen van een hoopje bebaarde wereldverbeteraars in sandalen die het met elkaar over de autonomie van het kind hebben, kan ik alleen maar sterk onder de indruk zijn van dit inspirerende gebeuren. Goed, er waren wel enkele crocsdragers;-) en de slogan waarmee de vorming werd aangekondigd luidde ietwat vergezocht: ‘Gras groeit niet door eraan te trekken maar door de wortels te voeden’, maar niettemin was dit voor mij een te lang uitgesteld bewijs dat Freinetonderwijs effectief iets voorstelt.  Dat het leeft en groeit en nergens zeker van is. Wat een opluchting zoveel ervaren mensen te ontmoeten die desondanks nog twijfelen en zich vragen stellen bij wat ze doen. Wat een levendige en sterke persoonlijkheden vond ik al deze leerkrachten, die mijlenver staan van zekere types die ik in het verleden al tegenkwam.

Daarnaast… onze school heeft nog steeds geen directeur. Het ziet er naar uit dat ons team verweesd aan het schooljaar zal beginnen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn. Er zit energie en kracht genoeg in ons team om even op eigen benen te staan. Maar de situatie dreigt op nationaal vlak toch problematisch te worden. Steeds meer scholen vinden geen directeur en de huidige directies moeten in vele gevallen meer dan één school besturen. Waar zal deze situatie uiteindelijk toe leiden?

En zo sluipt het onderwerp ‘onderwijs’ na bijna twee maand weer deze blog binnen :-)

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

28 08 2007
Kaat

Toch blij te lezen dat er nog bevlogen leerkrachten zijn…

En tja, wie wil er nu nog directeur worden, zo’n verantwoordelijkheden voor een schijnbaar miezerig loontje, als je dan vergelijkt wat andere “managers” verdienen…

En te weten dat we hier dan met de opvoeding van een komende generatie te doen hebben, zouden die best wat meer mogen vergoed worden…

13 09 2008
paul

Het probleem zit hem hier : de schoolbesturen maken het de directeurs zo moeilijk dat het een onmogelijke job wordt !!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: