Filmmaand augustus

31 08 2007

ratatouille2.jpg perfume.jpg

bourne_ultimatum_poster.jpg 28weeks2.jpg 

Ondanks een hele maand niets te doen dat écht moet, toch maar 20 films gezien. Maar 20? Nee, dat is natuurlijk wel veel. Vakantie moet je toch op veel manieren invullen. Maar in april van dit jaar zag ik wel 22 films en om op het eind van het jaar nog een fatsoenlijke score te halen (2006: 239 films gezien, momenteel 2007: 109) zou ik toch een tandje moeten bijzetten. September zal nu niet bepaald veel bijdragen. Maar zoals al eerder gesteld: films kijken gaat niet over aantallen natuurlijk. Dit waren ze:

Die Hard 4.0 (7): Genietbare kletskoek met veel spetterende actie.
Ratatouille (9): Een film als een overheerlijk diner. Voorgerecht, hoofdschotel en dessert in één. Magistraal getekend ook.
Pirates of the Caribbean: At World’s End (6): In tegenstelling tot de swingende voorgangers, een langdradig en overdadig spektakel.
For Your Consideration (7): Ietwat tegenvallende Hollywoodsatire met weliswaar goeie acteurs en leuk bedachte situaties.
The Good Shepherd (7): Nogal theatraal en statig, maar het verhaal boeit en de indrukwekkende cast levert prima werk.
Man zkt Vrouw (7): Charmant verhaal en aanstekelijke acteerprestaties in dit Vlaamse filmpje van degelijk niveau.
The Bourne Ultimatum (8): Een actiefilm van hoog niveau, waar de plot niet verdwijnt onder nochtans grootse en spectaculaire actiescènes. Meeslepend.
Happy Feet (7): Iets te flauwe pinguinmusical met een zwak verhaal en liedjes die me niet lagen.
La Tourneuse de pages (8): Stijlvol, sober psychologisch drama. Niet de thriller die het lijkt te zijn, maar dat maakt de prent net beter.
28 Weeks Later (8): Ijzingwekkend, benauwend vervolg op het al even angstaanjagende 28 Days Later. Heerlijke gruwel, een nachtmerrie.
Stranger than Fiction (7): Leuk gebrachte komedie die echter wat diepgang en betekenis miste.
The Wayward Cloud (7): Gelukkig bestaat er FFWD-knop om dit zich traag voortslepende metaforische drama sneller tot een einde te laten komen. Veel sterke scènes weliswaar, maar Taiwanese films blijven vaak nog te taai voor mij.
Hollywoodland (7): Verdienstelijke detectivefilm die zich afspeelt in het L.A. van de jaren ’50. Sfeervol en degelijk gemaakt.
1408 (5): Bespottelijke bovennatuurlijke thriller over een hotelkamer waar het niet pluis is. Shitfilm.
Perfume, the Story of a Murderer (7): Aanvaardbare verfilming van wat natuurlijk een overweldigend en niet te verfilmen boek is.
A Cock and Bull Story (8): Grappige en originele satire.
Sicko (8): Informatief én amusant, schokkend en alweer controversieel. Michael Moore zoals we hem kennen. Lees ook hier.
Ben X (8): Verrassend degelijk drama dat voor een Vlaamse film sterk emotioneel en inhoudelijk is uitgewerkt. Ik zou zelfs gewagen van ‘aangrijpend’.
Becoming Jane (7): Weelderig maar vrij oppervlakkige biografietje van Jane Austen.

Totaal: 2302
Hier de lijst van juli.

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

1 09 2007
Daniel

Ik ben vandaag (zoals zovelen) naar Ratatouille gaan kijken met mijn kids van 9 en 7 en ik moet je bijtreden: heerlijke film voor jong en oud! Bij elke nieuwe Pixarfilm denk ik dat deze nooit beter kan getekend worden en telkens opnieuw slagen die gasten er weer in om hun vorige films te overtreffen op filmtechnisch vlak.

11 09 2007
Indigo

Man, al die films die wij nog nie kunnen bekijken, ge maakt ons hongerig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: