Redelijk interessant bericht

2 10 2007

rob-vtm.jpgRob Vanoudenhoven is ‘het’ een beetje kwijt, kunnen we wel zeggen. Ik ben nooit fan geweest van deze naar mijn mening iets te overschatte leukaard, maar sinds ik vorige maand zelf mocht ondervinden hoe hard de man aan zijn nieuwe programma werkt, reageer ik wat voorzichtiger.

Rob moet een intelligente kerel zijn. Hij heeft immers begrepen dat Tijd is Geld, het op stapel staande spelletje dat hij voor VTM ontwikkelt, niet meteen het beste televisieprogramma zal zijn dat er ooit gemaakt is. De kandidatenwerving verloopt immers via een meer dan bescheiden,  noem het zelfs eerlijke oproep. Rob vraagt namelijk wie er wil deelnemen aan zijn ‘nieuw en redelijk tof spelprogramma?’. Kwestie van de verwachtingen maar meteen heel laag te houden.

Wellicht is dit humoristisch bedoeld, maar de meeste kranten die de oproep publiceerden, haalden de uitspraak uit de context, waardoor we eigenlijk echt de indruk krijgen dat Rob zelf ook niet al te enthousiast is. En dat is ook zeer aannemelijk. Niet alleen serveert VTM ons de laatste jaren nog veel bedroevendere troep dan vroeger, waardoor we er maar al meteen vanuit gaan dat Tijd is Geld echt niets wordt. Alweer zo’n panelquizje waarin alle aan VTM verbonden BV’s even komen zetelen omdat ze dat contractueel verplicht zijn, zeg maar.

Maar daarnaast mocht ik zelf even een blik achter de schermen werpen van dit programma, toen het nog in de prenatale fase zat. En hoe gemeend en ernstig Rob Vanoudenhoven ook aan dit programma leek te willen werken, hij leek me niet meteen omringd door grote lichten of creatieve vernieuwers. Dat laat me nog meer vermoeden dat dit spelletje, waarin de deelnemers tijd kunnen winnen die ze met een BV mogen doorbrengen (de BV speelt tegen hen om net minder tijd met zijn fan te moeten doorbrengen), weinig opmerkelijke televisie zal opleveren.

Spijtig van de welgemeendheid en ernst waarmee zulke programma’s misschien wel gemaakt worden, maar ik ben telkens weer heel blij dat ik zo’n nuttige job heb en niet moet tot het besef komen dat nog voor het eindresultaat er is, het eigenlijk niets zal worden. Wie zijn toch al die mensen die zo graag in de media willen werken om daar van middelmatigheid en idiotie hun levensdoel te maken?

Wil u deelnemen? E-mail naar rob@vtm.be of schrijf naar VTM-Rob – Postbus 111 – 1800 Vilvoorde.

 


Acties

Informatie

5 responses

2 10 2007
indemediawerker

Goede vraag. Alhoewel de uitzonderingen de regel bevestigen.

Ik heb net deze namiddag in één ruk “De helaasheid der dingen” uitgelezen (eindelijk) en ook Verhulst loopt niet hoog op met producers en consoorten:

“”Iemand die veel wist van knopjes en schuifjes, maar weinig van het leven, een producer moest dat zijn…

Geweldig boek trouwens, echte aanrader!

3 10 2007
Menck

Het ontbreekt de VTM aan geesten die een echt goed format weten uit te werken. Bepaalde productiehuizen (à la Woestijnvis in België of Endemol in Nederland) hebben voor zulks echt een neus. Bij de VTM lijken ze daar echter in een wijde boog omheen te lopen. En dan mag je Vanoudenhoven heten, bekend en succesvol (geweest) zijn, het helpt je geen zier vooruit als de verkeerde producers worden gecontacteerd.
Jammer voor Rob, want ik kan die knakker best wel pruimen. Maar ja, destijds had ie geld geroken, nietwaar? Benieuwd hoelang hij nog aan de bak blijft in Vilvoorde.

4 10 2007
tomlievens

Goedemorgen,

Dat Rob talent heeft staat buiten kijf volgens mij. Dat hij voor het geld gegaan is is zijn keuze, die respecteer ik dan ook. En je geeft hetzelf al aan, Rob weet dat dit programma niet het beste is wat hij al gemaakt heeft, vandaar zijn niet al te enthousiaste commentaar.

Vriendelijke groet van de Spaanders voor de Vlaanders

4 10 2007
Daniel

Sinds Vanoudenhoven bij de VTM zit, is hij volledig de weg kwijt. De man heeft nochtans talent, maar wordt doodgeknepen door de door de strategen, designers en consulenten van VTM. Doodjammer. Zou hij de moed hebben om terug te keren naar Woestijnvis?

6 10 2007
Anoniem

Wat moet je anders doen als je denkt het warme water te hebben uitgevonden ?
Niemand gelooft je…; je hoort jezelf graag praten, maar niemand luistert, je bent “blond” ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: