Alfabet der mensen: K

14 10 2007
k.jpgIn deze reeks stel ik u aan de hand van het alfabet een aantal mensen voor uit mijn omgeving, van vroeger en nu. De beschrijving is nooit compleet, altijd eerlijk, soms bewust vaag. Het gaat om een indruk, een herinnering of een trefwoord dat die persoon typeert. Vandaag: de K.

Kat
Onstuimige en nogal eens van gemoed wisselende collega die de boel wel eens op zijn kop durft zetten en al eens gewaagde praat uitslaat in de leraarskamer. Kan bijzonder scherp uit de hoek komen, maar is op andere momenten gewoon een heerlijke zotte doos, mét vurig roodgestifte lippen. Die combinatie van Spaanse furie en Vlaams ondeudg laat ze passioneel versmelten als lid van de straatdansgroep La Guardia Flamenca. Mama van Stipe. Als leerkracht symbool van georganiseerde chaos.

Katrien C.
Denderhoutemse losbol die doorheen de jaren de volksheid een stuk van zich afgeworpen heeft en vanuit mijn standpunt aan diepgang gewonnen heeft, al deinst ze er niet voor terug in smakelijk dialect haar gedacht te zeggen. Een plezant heksje dat zich in plaats van op een bezem op een motor voortbeweegt. Mag Ulla zeggen tegen dé Ulla. Haalde vorig jaar een serieuse buit binnen bij Vriend of Vijand. Een aan te raden vakantiepartner overigens, wegens kooktalent, babbeldrang en optimisme.

Katrien DK
Gedisciplineerde, ervaren en deskundige collega die mij heeft doen inzien dat dé Freinetleerkracht niet bestaat en er jaren mag over doen om te groeien. Sindsdien neem ik haar zeer serieus. Slaat zich onafhankelijk een weg door het leven, zelf haar huis verbouwend en de wonderen van de zeedieptes ontdekkend in Egypte of Portugal. Maakt elke vrijdag soep met de kindjes en die smaakt mij altijd enorm.

Katrien DM
Ex-collega van wie het moeilijk afscheid nemen was. Vurige, enthousiaste madam die houdt van quizzen en baby’s, maar intussen een gezellig huis vol grote kinderen heeft. Parkeert ’s morgens haar motor voor de schoolpoort – als ze op tijd uit bed geraakt. Drinkt graag een glaasje wijn, en twee ook, maar dat typeert haar levenslust en verhindert haar geenszins haar werk met hart en ziel te doen. Stuur lieve sms’jes en was een grote steun destijds.

Katrien VI
(Ja, nóg een Katrien) Goedlachse mama van Tuur, Roos en … (wachten tot september) en intussen al 7 jaar de trotse vrouw van Cami. Valt te bewonderen om haar kalmte en gedrevenheid. Is het Catannen blijkbaar nog niet beu, maar de carnavalgekte van haar echtgenoot heeft ze voorlopig verruild voor het moederschap. Heeft geweldig mooie ogen.

Katlijn
Mijn oude klasgenote, van wie het bij ons afstuderen in 1999 moeilijk afscheid nemen was. Vroeg me een jaar later als getuige op haar huwelijk met de sympathieke Jochen en werd nadien mama van Senne en Ramon. Onze wegen liggen intussen ver uit elkaar gewoon omdat mensen veranderen, maar de herinneringen blijven bij.

Katrijn
Liefhebbende echtgenoot van Renzo, maar op zijn minst een even goede vriendin die het leven goed weet te organiseren – ongetwijfeld geleerd tijdens de wilde VKSJ-jaren. Is een prima gastvrouw met de soms daarbijhorende bezorgdheden. Besteedt de nodige aandacht aan sociale omgang en is aldus iemand op wiens hulp je kan rekenen. Doet haar job met veel ernst. Is op haar allerbest als ze een glas wijn binnenheeft. Loopt er vrijwel altijd piekfijn bij. Leuk is de soms humoristische wijze waarop ze wel eens uit de biecht klapt over Renzo en zijn vele gewoontes en principes. Anderzijds wel eens gegeneerd om wat Renzo dan weer onthult. Zingt mee met Tina Turner. Heeft een uitgebreide DVD-collectie. Of toch niet. Is gelukkig nog in leven na een recent spectaculair ongeval.

Karel
Zal mij bijblijven vanwege zijn losgeslagenheid. Kan de meest extreme, domme, intelligente, verrassende, vermoeiende of onmenselijke ideeën opwerpen en weet aldus soms voor ergernis, soms voor hilariteit te zorgen. Vraag me wel eens af welke invloed zo iemand heeft op de psychiatrische patiënten waar hij dient mee om te gaan, al twijfel ik niet aan zijn deskundigheid. Met hem als leider diende je over een goede verzekering te beschikken, al is zijn inzet en creativiteit altijd groot geweest. Zal over eeuwig met rubber laarzen worden geassocieerd. Bekende quotes: ‘Ik speel voorrr krrruis’ (als achtjarige) en het heerlijk dramatische ‘the plot thickens!’.

Ken
Oud-KSA’er. Eén van de Kozns. Heeft als halfvolwassene voor de nodige scabreuze zwijnerijen gezorgd, al zagen anderen hem meer als knuffelbeer. Laat zich alles smaken – hoe vettiger, hoe prettiger – mar spreekt het bij mij vastgeroeste beeld van veelvraat steevast tegen (en wellicht terecht). Is op de meest onwaarschijnlijke plaatsen behaard. Altijd te vinden voor een pint, een fuif, een griet, een goede film, een platte mop of een gezelschapsspel.

Kim
Eén van de sportievere mensen die ik ken en desondanks meer dan een beetje intelligent (grapje hoor, sportfanaten!). Voedt zijn lichaam en geest met gezonde dingen en staat dan ook altijd scherp. Heeft aan zijn Groot College-opleiding een soort machismo en arrogantie overgehouden, maar kan niet verhinderen dat zijn sympathieke zelf toch de overhand krijgt – al wil hij dat zelf misschien wel niet altijd. Weet evenveel van sport als van kunst als van goede tv-series, maar gaat toch voor het grote geld als bankier (in wording).

Koen
Eén van de mensen die ik al het langste ken, intussen al meer dan 27 jaar (net als Brent) en daar word ik nog regelmatig aan herinnerd, zelfs al hoeven bepaalde anekdotes niet meer opgerakeld te worden. Samen met Dimi speelden we met de lego, zaten we op de speeltuin (‘Den Band!’) en gingen we naar de KSA. Ontpopte zich daar later als zeer ondeugende leider en medeleider, altijd klaar om iemand eens flink voor aap te zetten. Vooral de alcoholstift was een dankbaar attribuut. Heeft intussen een (stilaan grondig verbouwde) woning verworven met bijhorende dame en is aldus een beetje op de achtergrond geraakt. Verkleedde zich als 7-jarige als poesje. Wordt door de meesten Romensj genoemd.

Lees hier de J.

Acties

Informatie

One response

16 08 2007
Steve

Zoveel Katrienen en toch maar ene Koen?
Schoon geschreven wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: