Katarakt: de afloop

29 01 2008

Goed gemaakt? Jaja. Succesvol? En of. Voorspelbaar? Nee toch? Katarakt heeft nog enkele verrassingen voor u in petto! Dit is wat er nog te gebeuren staat in de komende afleveringen.

Elisabeth Donckers ontdekt dat haar gehandicapte broer eigenlijk niet gehandicapt is, maar onder druk van de tirannieke vader doet alsof. Dit bij wijze van psychologisch experiment. En inderdaad, Elisabeth beseft dat ze al 8 afleveringen lang slecht slaapt en dus eigenlijk getraumatiseerd is. Herman begint intussen een voorleesrubriek op televisie. Intussen papt Elizabeth’s echtgenoot aan met haar schoonzus An, die prompt zwanger wordt. Het kindje lijkt echter op een appel, de familie is ontroostbaar. Ben (de verliefde zakenman, voor wie niet meer kan volgen) gaat er vandoor met de moeder van Elisabeth. Chris Lomme ziet op haar 69e immers nog zeer patent uit.

Wanneer een naburige fruitboer plots witloof aantreft tussen zijn aardbeien, heeft dat belangrijke economische gevolgen voor de hele streek. Het toeristenaantal zakt plots met meer dan 45% want niemand wil wandelen tussen het witloof. Elizabeth’s schoonvader Roger vindt een archeologische schat onder een pereboom en kan zo zijn schuldenberg van 215.458.177 euro afbetalen, die hij voor zijn familie in een sigarenkistje had verborgen gehouden. De Poolse witloofplukkers zijn intussen aangekomen en ontvoeren de zoon van Elisabeth. Hij wordt als schandknaap verkocht aan malafide Russische aardappelschilkwekers. Antje De Boeck en Koen De Bouw duiken op als twee politie-inspecteurs die de serie wat spanning moeten meegeven en vooral omdat men haast vergeten was dat er een contractuele verplichting bestaat dat deze acteurs in élke Vlaamse serie moeten meespelen. Ook Jan Decleir maakt zijn opwachting als de onechte vader van Elisabeth, want aangezien Katarakt erfelijk is, kan ze dus niet de echte dochter van haar vader zijn. Decleir blijkt echter de broer van Roger te zijn, waardoor aan het licht komt dat Elisabeth eigenlijk met haar eigen neef getrouwd is. Dat verklaart waarom haar dochter zo op een geit lijkt en haar zoon aan de heroïne zit.

Uiteindelijk begint het te hagelen, net op het moment dat de warmtekannonnen het begeven. ‘Ik had het nog zo gezegd!’ brult Roger voor de 48e keer. Het bedrijf gaat voor de 31e keer net niet failliet. Elisabeth trekt met Ben naar Saoedi-Arabië, want daar wordt nog een afzetmarkt vermoed. Door haar katarakt rijden ze echter in een olieput en Ben verdrinkt. Bij haar terugkeer treft Elizabeth haar man naakt aan tussen de Jonagolds, met de slet van de veiling in zijn armen. Uiteindelijk belt de universiteit van Hasselt: Karel Deruwe blijkt toch zo’n slechte acteur dat hij niet langer meer kan functioneren als afdelingshoofd en Elizabeth krijgt zijn job aangeboden. Koen De Bouw en Antje De Boeck worden ontvoerd door een UFO. Schoonbroer Frank verslikt zich in zijn trompet. Junior wordt door de orde van geneesheren geschrapt wegens toch nog te weinig arrogantie uitstralende als chirurg, ondanks zijn verwoede acteerpogingen. Sara ondergaat een transformatie en bekent Simon haar liefde. Carmen heeft alles afgeluisterd en denkt dat Doortje zwanger is van Boma…

U kijkt volgende zondag toch ook??

 


Acties

Informatie

8 responses

29 01 2008
Rikea

Allez! Ik kon me niet inhouden en heb het allemaal al gelezen. Shit, nu ga ik er niets meer aan hebben de komende weken!

30 01 2008
vandepotgerukte

Ik heb genoten van deze onzin. Om het in leraarstermen uit te drukken: Een tien, een kus van de juffrouw en een bank vooruit.

Was getekend

30 01 2008
elinetje

:D

30 01 2008
gerda

En in het najaar kunnen we dan naar “Lalola” kijken, lees hier de synopsis:
http://gerdernissen.wordpress.com/2008/01/19/emma-toch-herh/

1 02 2008
Menck

Zalige pennenvrucht!

3 02 2008
Daniel

U mag maandag een bezoek van de VRT-advocaat verwachten.

4 02 2008
M-go

Hoe loopt het af eigelijk?

2 03 2008
Sam

Dat Katarakt uiteindelijk een beetje (hoe langer hoe meer) een vergezochte serie is geworden, bewijst dat dit schertsend stukje plots wel erg opvallende raakvlakken vertoont met de echte serie!
-De Poolse plukkers ‘ontvoeren’ niet de zoon maar de dochter van Elisabeth.
– Jan Decleir dook wel niet op, maar wel Jo De Meyere als de echte vader van Elisabeth. Je zat er blijkbaar dichtbij.
– Elisabeth is weliswaar niet met haar eigen neef getrouwd, maar haar vriend Ben blijkt wel haar halfbroer te zijn!!!

Dus Sven: ik kijk uit naar je eigen serie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: