Alfabet der mensen: L

1 02 2008

letter-l.jpgIn deze reeks stel ik u aan de hand van het alfabet een aantal mensen voor uit mijn omgeving, van vroeger en nu. De beschrijving is nooit compleet, altijd eerlijk, soms bewust vaag. Het gaat om een indruk, een herinnering of een trefwoord dat die persoon typeert. Na vele maanden stilligen, vandaag eindelijk de L. 

Laurens
Achterneef(je) dat ik me eerst zal herinneren als een ettertje met even charmante als ergerlijke streken, zij het dat hij echter deel uitmaakte van een groepje geweldige KSA-knapen waarvan ik samen met Thalia met plezier drie jaar leiding was. In een oogwenk was hij groot (nu ja, groter ;-)) en verstommend muzikaal begaafd, zo mocht ik enkele maanden geleden vaststellen. Wat een ander milieu al niet voor een mens kan doen. Is nu ongetwijfeld een toffe kerel.

Leander
Niet de meest makkelijke, maar anderzijds ook wel een heerlijk drukke leerling, wiens vriendelijke grijns niet te negeren valt. Moet vaak overtuigd worden van de noodzaak, de reden of gewoon het plezier van iets, maar als je hem meekrijgt, werpt hij zich meteen op als leidersfiguur. Houdt niét van boeken. Niét!

Leen D
Arne schoot de hoofdvogel af met deze uit vele kunstzinnige talenten opgetrokken schoonheid van wie ik dringend eens wat werk moet bekijken. Zingt ook – en nog goed ook – in de groep Zeker Weten.

Leen DJ
Oud-collega aan wiens collegialiteit en opgewekt humeur ik herinneringen blijf koesteren. Een no-nonsens juf die haar kinderen met relativerende nuchterheid opvoedt, wat ik vooral mocht ervaren toen haar Wannes bij me in de klas zat.

Leen DV
Oud-klasgenote die zich ontwikkeld heeft als fervente Steiner-adept. Om de paar jaar praten we eens bij en dat is altijd weer lachen. Eén specifieke hilarische herinnering met als trefwoorden ‘Het zwin’ en ‘bakkersdochter’ komt daarbij steevast boven. 

Leen VDV
Collega (Ja, Leen is ook een vaak voorkomende naam in het onderwijs) die liever gewekt wordt door het gehuil van haar kindjes Ente of Finn dan door de wekker. In een ander tijdperk zou ze wellicht als heks pompoensoep staan koken, wat niets over haar zachtaardig karakter zegt. Twijfelt soms aan haar eigen gedrevenheid. Kan emotioneel reageren, maar dat hoeft geen probleem te zijn.

Lieselot N
Een echte Gentse met bijhorend sappig accent, deze niet op haar mond gevallen kleuterjuf. Heeft vaak een vurige blos op de wangen en hoeft daarvoor geenszins dronken te zijn. Vindt nestwarmte in een gezellig loft, samen met Natalie, Mano en ? , alwaar het Scrabblespel voor de nodige spanningen zorgt. Reuzegezellig type.

Lieselot V 
In een geïdealiseerde wereld zijn Lieselot en ik bekroonde auteurs die elkaar lange literaire brieven schrijven. In de werkelijkheid laten we elkaar hoogstens sporadisch een verzorgd sms’je of mailtje geworden. De scheut zielsverwantschap werd ooit in de kiem gesmoord door onuitgesproken (of misschien net té franke?) uitlatingen. De heerlijke herinneringen aan onze zotte kuren op de speelpleinwerking, worden net overheerst door een mix van spijt, nostalgie en gelatenheid. Haar stek is nu Antwerpen, van waar ze ongetwijfeld ooit van zich zal laten horen als wat dan ook. Als dat haar ooit naar Zweden brengt, kan ze zich daar misschien nog redden met het fundamentje Zweeds dat ze mogelijk nog beheerst. 

Lieve
Mijn occasionele partner-in-crime wat quizzen en zelfs meer actieve spelletjes betreft. Humor primeert maar als het er op aankomt, gaat ze voor het winnen. Is dan ook een gedreven en ambitieuze Human Resources-manager die de modernisering van De Post mee vorm moet geven. In haar nachtmerries staat ze in een trainig met reclame op de rug te komeren op de hoek van een Kerkskense straat. Is punctueel ingesteld en heeft qua hygiënische ingesteldheid veel gemeen met Monica uit Friends. Vormt al veel jaren een gezellig koppel met Jo. Moet nog van één slechte gewoonte vanaf. Altijd plezant om haar weer te zien.

Linda
De eerste vrouw van betekenis in de Haaltertse KSA-geschiedenis en aldus ook de eerste vrouwelijke bondsleider van deze vereniging. Intussen al een hele poos leidster af, al blijft de herinnering aan haar inzet en creativiteit. Wordt tot vervelens toe geassocieerd met kampliedjes, waaronder de klassieker Kumbaya My Lord. Werkt zich nu met veel plezier de naad af in de datawereld van de goedkoopste supermarkt van België. Placht wel eens een boek ter hand te nemen en ook een goede historische of romantische film kan haar bekoren. Verkent occasioneel de wereld en kan u dus vertellen hoe o.a. Mongolië er uitziet. Valt goed mee te praten.

Lode 
Nog zo’n KSA-bondsleider, zij het van heel andere orde. Kritisch, intelligent, assertief en niet vies van een zekere dosis onzin. Een zeldzame mens naar mijn hart dus, al moeten we dringend eens bijpraten. Wist me ooit – hoe verzin je het? – mee te slepen als monitor op sportkamp (!), alwaar we een hele week tegen elkaar konden zagen over alle domme mensen om ons heen, en dit ook nog van elkaar konden verdragen. Zijn ernstige kant valt echter niet te negeren en heeft hem enkele succesvolle studiejaren door laten spurten. Blijft daar echter zeer bescheiden onder, wat samen met zijn ernstige en nette voorkomen dan weer zijn dosis mystiek verhoogt. Is ook nog eens een prima zwemmer. De ideale schoonzoon, tot hij zegt wat hij denkt.

Lees hier de andere letters van deze reeks. 
Nog meer mensen hier en hier.


Acties

Informatie

2 responses

2 02 2008
Niklas

Linda de eerste vrouw van betekenins in de Haaltertse KSA-geschiedenis? M-go zal het graag horen! ;-)

2 02 2008
Sven

Ja, maar het is de waarheid vanuit mijn standpunt bekeken natuurlijk. Enerzijds omdat M-go en ik nooit samen deel uitgemaakt hebben van het leidingsteam, wegens een klein leeftijdsverschil, en ik aldus niet heb ervaren op welk vlak M-go haar stempel heeft gedrukt (maar als gastje was ik wel onder de indruk van haar!), anderzijds omdat ik Linda altijd en vele jaren lang keihard heb zien werken en ze zich zelfs onmisbaar wist te maken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: