Dunnetruiendag

17 02 2008

Dikketruiendag, allemaal goed en wel: alle beetjes zullen wel helpen. Maar in de stad Gent krijg je zoiets niet snel georganiseerd blijkbaar. Onze school deed vrijdag een poging; we hebben het in maanden niet zo warm gehad op school.

De openbare gebouwen van de stad Gent worden a.h.w. bestuurd door een centraal verwarmingssysteem. Je krijgt dus van ergens ver weg verwarming toegestuurd. Te warm in de klas? Geen probleem: je zet de verwarming lager. Alleen wordt het dan ergens anders op school wat warmer want de toegevoerde warmte neemt natuurlijk niet af. Het gevolg is dat bij ons de warmste plekken lege ruimtes zijn – de ruimte waar de diepvriezer staat bv. of de traphal. Ik sta voor mijn eigen gemoedsgesteldheid maar niet stil bij deze verspilling van energie.

In dit systeem tracht je dan mee te doen aan de Dikketruiendag: verwarming af en iedereen een warme trui en muts aan. Ruim vooraf dien je een aanvraag in om op die bepaalde dag de verwarming te laten uitschakelen. Poging mislukt, want toen we vrijdag op school aankwamen, was het er warm. De verwarming werd zo laag mogelijk gezet, met het reeds gekende gevolg: ergens in de school werden sauna’s gecreëerd.  Truien gingen zelfs uit, want al snel liet zich ook een zalig zonnetje zien dat onze klassen ook al begon te verwarmen. Ramen werde opengezet. In de kleuterklas speelden ukken in hun onderlijfje en op blote voeten. De verkiezing van de mafste wintermuts schoot zijn doel voorbij.

Gelukkig was het nog een lollige dag, maar eens te meer vervloek ik de logge administratieve molen van de ambtenarij die al die goedbedoelde initiatieven dwarsboomt.


Acties

Informatie

6 responses

18 02 2008
M-go

Tsss, een school doet dan met veel gevoel voor verantwoordelijkheid mee aan een uitstekend initiatief en dan gebeurt dit.
Foute boel.
Leraren, leerlingen en ukkepukketjes daar in Gent: voorzie jullie boekentassen de komende dagen toch maar best van een dikke trui met bijhorende muts en sjaal. Je weet maar nooit dat de ambtenarij op jullie verzoek alsnog de verwarming uitschakelt.

18 02 2008
VALLEKEN

Die warmte komt blijkbaar van niet zo ver heb ik van horen zeggen … de warmte is immers herwonnen warmte via het koelwater van de elektriciteitscentrale aan de Dampoort … maar dan aan ‘den overkant’ zoals ik me vaak laat ontvallen …

In dat ander schooltje waar ik werk, aan ‘den overkant’, was het 15 graden … zelfs in de kribbe waar elke dag nog kleinere ukjes vertoeven … Begrijpe wie kan!

18 02 2008
Sven

Het zal de warmte van ons team zijn, Val! :-) :-) ;-)

19 02 2008
Daniel

Ruikt verdacht veel naar gewezen Sovjetunietoestanden.

3 04 2008
street

Koud en dikke truien , dit moet wel jeugdherinneringen oproepen…

19 05 2008
vandepotgerukte

Alle ramen open, de verwarming op maximum. Na een paar uur ontploft de verwarmingsketel vanzelf. Dan kan je beginnen met een warme truienmaand want vooraleer de administrieve molen der ambtenarij het euvel verholpen heeft zal er wel een tijdje overheengaan.

Was getekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: