Zwarte rit

8 03 2008

Dank aan de NMBS om mij van Sint-Martens-Bodegem naar Gent te laten sporen zonder daarvoor te hoeven betalen. De conducteur deed wellicht een dutje.

Ik beschouw de uitgespaarde 6,5 euro als een voorschot op het tegoed dat de vele vertragingen van de voorbije 12 jaar me opgeleverd hebben.  

Advertenties

Acties

Informatie

8 responses

9 03 2008
M-go

Zwartrijden mag niet SveN. Foei.
Maar ik kan je redenering heel goed volgen en geef je groot gelijk.
Als het je lukt om soms eens een gratis ritje mee te pikken: doen!
Nog een aantal free rides en jullie staan effen.

9 03 2008
Daniel

Pas op, Sven. De vliegende controlebrigades van de NMBS lezen mee…

9 03 2008
Aïda

Op zaterdag en zondag kan je in bepaalde stations geen ticket kopen. Je mag er dan een kopen op de trein. In de tijd dat ik nog spoorde heb ik op zaterdag meermaals gratis ritten gedaan, het gepast geld van aan mijn woonplaats tot in Brussel voor mij uitgespreid. En geen conducteur te zien. Je moet het toch niet op hun schoot gaan dragen? Ook bij de overheid is schuld haalbaar en niet draagbaar als ik me niet vergis? Dus volgens mij en de letter van de wet is dit geen zwartrijden.

9 03 2008
Menck

Schulden zijn inderdaad haalbaar en nooit draagbaar.
Was je op tijd in Gent? ;-)

10 03 2008
F.C.

Als ik me niet vergis is het wel degelijk de bedoeling dat je de treinbegeleider zelf gaat opzoeken om hem of haar te komen vertellen dat je geen ticket hebt. Liefst nog voor je de trein opstapt. En als dat niet lukt moet je de wagons doorlopen om de treinbegeleider te vinden.
In hoeverre deze regel echt wordt nageleefd (of belangrijker: wordt bestraft indien niet nageleefd) laat ik in het midden.

De redenering (tegoed voor vertragingen) kan ik helemaal volgen.

10 03 2008
Sven

Ik reis vaak met de trein en ben de conducteur nog nooit gaan zoeken, hoewel ik weet dat dat eigenlijk zo hoort. Toch heeft nog nooit een conducteur daar iets over gezegd… dus wij houden ons van den dommen (heel moeilijk voor mij).

10 03 2008
Aïda

Ik kan het me ook niet laten:

Ik denk, en dat is voor zover ik het me herinner de inlichting die men me ooit gegeven heeft, wat lang geleden is, dat je enkel de conducteur bij het opstappen een seintje moet geven, wat ik ook steeds plichtsbewust gedaan heb in het verleden. Ik meen niet dat er een verplichting is dat je hem moet persoonlijk gaan opzoeken, noch op het perron, noch op de trein. Maar deze regel kan ondertussen natuurlijk ook al veranderd zijn.
Misschien geeft de website van de NMBS hierover uitsluitsel… of lezen er NMBS medewerkers mee en kunnen die ons zeggen hoe het écht hoort.

10 03 2008
Aïda

En dit staven met de reglementen van de NMBS natuurlijk, ik neem nooit “zomaar” iets aan…

:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: