Tv-tip: het afscheid van Minghella

23 03 2008

Ik maak me niet de illusie dat veel mensen er dezelfde televisiesmaak op na houden als ik, maar desondanks waag ik me toch ook eens aan een televisietip. Op BBC wordt vanavond een nieuwe boekverfilming getoond van een heerlijk stukje lectuur.

The N°1 Ladies Detective Agency is de verfilming van een roman van de Schotse schrijver en professor Alexander McCall Smith. Hoofdpersonage is de Botswaanse Precious Ramotswe, die een detectivebureau begint. Haar taken en opdrachten lijken even simplistisch als haar methodes, maar het verhaal is dan ook evenzeer op te vatten als een ode aan de Afrikaanse spirit. Lectuur van het zeer meeslepende, warmhartige, onweerstaanbare soort met grandioos bedachte, innemende personages. Het boek kende overigens al een aantal vervolgen, die allemaal even geweldig zijn en volgend jaar als serie op televisie verschijnen.

ladies.jpgEn dat eerste deel is nu dus verfilmd, door niemand minder dan Anthony Minghella nog wel, die, zo wil het dramatische toeval, vorige week veel te vroeg overleed. De regisseur van Truly, Madly, Deeply en The English Patient zal er ongetwijfeld iets moois van gemaakt hebben. Het scenario werd overigens geadapteerd door Richard Curtis. Liefhebbers van Britse series en films zullen deze man kennen van The Girl in the Cafe, Notting Hill, Four Weddings and a Funeral en Blackadder. Om het geheel productioneel in goede banen te leiden, verscheen ook nog Sydney Pollack ten tonele, regisseur en/of producent van een pak uitstekende Amerikaanse films.

Wie dus geen zin heeft in het gedrocht Sara of de afloop van Flikken zo ook wel kan raden, weet waar de kwaliteit te vinden is.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: