De Opgesloten Onderwijzeres

16 04 2008

Er was eens een Gentse kleuterjuf die in een gezellig huisje woonde dicht bij de school waar ze werkte. Op een ochtend stond ze goedgehumeurd op om even later vast te stellen dat de voordeur op slot was en er geen sleutel op zat. Haar zoetje had namelijk per ongeluk alledrie de huissleutels mee naar zijn werk – in Antwerpen.

De kleuterjuf raakte al een beetje in paniek. De ramen op het gelijkvloers konden niet open. Het was acht uur en over twintig minuten werd ze op school verwacht om met haar klasje een uitstap te maken. Een slotenmaker bellen was een optie, maar die zou veel te laat komen! Dus belde de juf naar een collega die al op school was. Die zou vast wel een goed idee hebben.

Die collega alarmeerde de reeds koffieslurpende leerkrachten in de leraarskamer. Iemand een idee? Eén bepaalde collega had deze kleuterjuf al een keer uit de school bevrijd, toen ze geen sleutels bij had en opgesloten zat. Dus aarzelde deze heldhaftige, altijd hulpvaardige collega niet om samen met twee mannelijke collega’s (waarvan één met lichte tegenzin) een lange ladder te pakken en naar het huisje te trekken een straat verder. Jacobus-en Corneelsgewijs werd deze ladder aldus tegen de gevel van het hulpeloze meisje geplaatst, waarop het slachtoffer uit haar woning kon bevrijd worden. Dankbaar en opgelucht begroette het meisje haar redders. Waarop de schooldag kon beginnen.

(Om bepaalde personen niet in diskrediet te brengen, zullen de beelden ervan – er was een camera bij de hand – niet geplubliceerd worden).

Advertenties

Acties

Informatie

4 responses

17 04 2008
vandepotgerukte

Nog een geluk dat ze niet in de appartementsblkken van het Rabot woonde, anders hadden jullie wel een zeer lange ladder nodig gehad. Trouwens, ik geloof je niet. Komop met die beelden!

Was getekend

17 04 2008
Madame Commentatore

Die persoon “met lichte tegenzin” moeten we niet ver gaan zoeken zeker?
In het openbaar voor “ladder” staan ahw.

17 04 2008
R.O.

Inderdaad! Kom op met die beelden! Zo’n unieke kans mag je alleszins niet laten liggen…
Trouwens, zo’n schande is dat nu ook weer niet voor de betrokkenen. De juf treft geen schuld want het is haar “zoetje” die haar in feite heeft opgesloten en de collega’s zeker niet want die hebben haar op heldhaftige wijze bevrijd.
Wat een team!

17 04 2008
blanche

Jammer dat sprookjes altijd zonder foto’s verteld worden. Hoe moeten wij ons nu “de gevel van een hulpeloos meisje” voorstellen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: