Symbali Symbaloo

2 05 2008

Fervente techneuten zullen het als oud nieuws beschouwen, maar voor mij is de zoek-start-pagina Symbaloo nog helemaal nieuw. Op Symbaloo kan je je favorieten sorteren en net als gelijkaardige systemen kan je ze dan ook op een andere computer hanteren in plaats van enkel op je eigen computer. Je hebt de mogelijkheid om je favorieten handig in te delen en van stijlvolle pictogrammen of fotootjes te voorzien. Die kan je makkelijk verplaatsen of herindelen. Als je dus Symbaloo als startpagina instelt, heb je steeds je favorieten meteen bij de hand. Op je scherm verschijnt ook steeds de Symbaloopagina die je het laatst bezocht hebt. Je kan die pagina’s ook delen met andere Symbaloo’ers. Wie bv een handig overzichtje maakte van een aantal websites rond één thema, kan dit makkelijk doorgeven.

Ik koos als eerste pagina voor een lichtjes aangepaste standaardpagina, waaraan sites gelinkt zijn als NMBS, het weer, telefoonboek, … zaken die je zo nu en dan eens moet raadplegen.

Op de SveNpagina ben ik dan weer bezig met het sorteren van echte favorieten. Die hebben voornamelijk met film, bloggen en onderwijs te maken. Ik koos zelf fotootjes in plaats van opnieuw de gekleurde knopjes te gebruiken. Voor een buitenstaander zijn die knopjes dan vaak volkomen onduidelijk, maar het is dan ook een persoonlijke pagina.

Ik maakte verder ook een IMDB-pagina aan. In plaats van dan telkens op deze overvolle website de pagina te zoeken van de vele acteurs wiens loopbaan ik volg, maakte ik voor elk van deze sterren een eigen vakje aan. Achter elk fotootje zit dan hun IMDB-pagina. Zou me veel tijd kunnen besparen in de toekomst. Nu nog wel de 588 andere acteurs toevoegen.

Staat nog op het to-do-lijstje: een blogpagina waaraan alle blogs gelinkt worden die ik wel eens bezoek.

Een fijne vaststelling is ook dat de medewerkers van Symbaloo wonderbaarlijk genoeg zeer bereikbaar zijn. Vragen of problemen worden op enkele dagen tijd beantwoord of opgelost met een vriendelijk mailtje. Een absolute meerwaarde. Symbaloo werkt ook erg snel, is makkelijk in gebruik en ziet er ook nog eens mooi uit.

Ik ben dan ook blij eindelijk eens iets nuttig en zinvol ontdekt te hebben tussen alle Twitters en Taggeds door. Heb ik net iets minder het gevoel dat ik al surfend mijn tijd zit te verspillen. 


Acties

Informatie

8 responses

2 05 2008
TheO

Ja, ziet er interessant uit! En idd esthetisch.

2 05 2008
Simpele

Die filmsterren: als je vanaf Bill Murray (die herken ik) begint, volgen er 4 blondinnes die ik slechts vaag herken… (is de derde Kate Winslet?) Wie zijn het?

2 05 2008
SveN

Naomi Watts
Laura Linney
Kate Winslet
Robin Wright Penn

4 05 2008
Daniel

Interesting! Ga ik eens van naderbij bekijken. Thanks.

5 05 2008
zapnimf

Jee, die paar mapjes bij mijn favorieten zullen de volgende jaren ook nog wel ruimschoots voldoen, denk ik dan.
Wat een job.

23 09 2008
jeroen

erg mooi inderdaad. ik gebruik sinds kort kadaza.nl, beetje zelfde idee.

21 07 2009
Olapola

Ik heb het ook sinds kort ontdekt! En met het uit te testen kwam ik ook hier op je blog terecht!
Ik vind het mooier en handiger dan de saaie google startpagina.

19 01 2016
elifecoach

Ik heb het ook ontdekt bij zoeken van bookmarks organisatie software voor mijn 100000 bookmarks in chrome en firefox dit is welkom. Alleen jammer dat je geen opml of html kan uploaden of importeren van je eigen collectie en dan gaan organiseren met icons iets voor de makers?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: