Ze doen het express (II)

19 05 2008

Vorig jaar kon ik even niet relativeren dat Peking Express, dat me toch enkele weken aan het scherm wist te kluisteren, gewonnen werd door de minst sympathieke kandidaten, aan wie ik me week na week geërgerd had. Lapten ze me dat dit jaar toch wel bijna opnieuw zeker?

Jaja: het is maar tv. Maar ik leef mee en als de winnaar dan zo’n doortrapte kerel dreigt te zullen zijn, met een overaanbod aan wenkbrauwen, die voortdurend over zichzelf praat in 2e persoon en daarbij bepaalde woorden ergerlijk genoeg een tikkeltje Hollands uitspreekt, een zelfverklaarde Peking Expressspecialist die over lijken gaat, over geen greintje humor beschikt en alles verklaart met een irritante betweterigheid, zou ik me als kijker bij de lurven genomen voelen. Maar oef, de goeien wonnen.

Gelukkig maar, want na een dag waarop je uitzonderlijk het gevoel hebt dat je op je werk soms je tijd verspilt, groeit de kans dat je gaat doemdenken. Zijn het altijd en overal de slijmerds en de egoïsten die hun zin krijgen? Ligt de wereld aan de voeten van de botterikken, de strevers, de blaaskaken? Is het zinloos je voortdurend in te zetten voor anderen? Op tv voor één keer misschien niet, maar er zijn genoeg andere voorbeelden.

Jaja, relativeren enzovoort. Laat mij maar een beetje gerust, morgen is het over.


Acties

Informatie

3 responses

20 05 2008
vandepotgerukte

Gelezen en goedgekeurd.

Was getekend

20 05 2008
nel

Peking express dat is toch dat komische programma? Ik heb er ooit één zinnetje van gezien en iklag plat van het lachen: “Don’t give me that fucking billshit, Hans!” sprak een van de deelnemers. Dat amerikaanse ‘fucking bullshit’ met dat oerhollandse ‘Hans’ erachter, ik vond dat echt een scène uit ‘In de gloria’.
Hier ten huize van is het hedentendage een vaste uitdrukking geworden als iemand onzin vertelt: “Don’t give me that fucking bullshit, Hans!”

20 05 2008
blanche

Zie, had ik nu een smsje gekregen van een synopsist dan had ik hierover ook een oordeel kunnen hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: