Nieuwswaarde Nul

23 05 2008

Anthony De Clerck is getrouwd, zo meldt het VTM-nieuws. De waarde van dit nieuwsitem? Geen natuurlijk. Het in stand houden van sensatiezucht bij de op dramatiek beluste massa? Dat is immers wat men op VTM al jaren nastreeft. ‘Hij is niet tuk op media-aandacht’ laat de reporter dan nog dwaasweg horen.

De lijken van Myanmar krijgen verder in het nieuws wel een plaatsje, eerst de kijker geven wat hij echt wil weten. Weet ik weer waarom ik dit journaal doorgaans negeer.
En Dany Verstraeten is een eikel.


Acties

Informatie

10 responses

23 05 2008
blanche

De mensen die zich al jaren zitten afvragen hoe het met Anthonieken zou zijn mogen toch ook eens bediend worden zeker, en daarbij als Dany al twintig jaar het nieuws mag lezen, dan is dat toch het beste bewijs dat hij dat goed kan en als gij dat nieuws negeert, awel dan zult ge nooit weten hoe het met Anthonieken gaat.

23 05 2008
VALLEKEN

Tenzij natuurlijk als ge aan zijn vakantiehuisje in Knokke aan het timmeren zijt … Zo komt een werkmens ook eens iets te weten over zijn klanten …

28 05 2008
Miranda

Recent onderzoek heeft trouwens uitgewezen dat de journaals van één en VTM steeds minder verschillen. Aha!

28 05 2008
SveN

Over het één-journaal heb ik geen uitspraak gedaan, maar ik had de indruk dat zij dit nieuws toch links laten liggen hebben.

28 05 2008
Madame Commentatore

De journaals zijn niet meer wat ze geweest zijn.

9 06 2008
Daan

Al jaren erger ik mij aan de sensatiezucht in het vtm-nieuws. En naar mijn mening durft één ook al wel eens proberen pikante details extra in de verf te zetten om het nieuws niet te elitair te maken en zo te lage kijkcijfers te halen. Belangrijk om weten is wel dat het nieuws op één enkel bestaat om mensen te informeren over wat er in de wereld gebeurt en het nieuws op vtm een prestigeproject is om één te kakken te zetten op de enige manier die vtm kent, namelijk kijkcijfers. Hoe hoger de kijkcijfers, hoe hoger de prijs voor de reclameblokken, hoe hoger de inkomsten van vtm. Vandaag weer een mooi voorbeeld. Een man wiens baby sterft in de kinderkribbe en een oppas die in deze situatie absoluut niet weet wat doen is inderdaad nieuws want laat een gebeurtenis zien waarbij wij moeten stilstaan en nadenken. Een man intervieuwen die totaal kapot van verdriet voor de camera in tranen uitbarst omdat zijn baby dood is , is je reinste sensatiezucht. Shame on you vtm ! !

10 06 2008
Aïda

Idd Daan.

Je kan minder erg nieuws ook zo brengen: de nieuwslezer zegt dat er geen water meer uit de kraan kwam in ebberdegemtenoosten. Vervolgens volgt er een reportage over Ebberdegemtenoosten waar de voice-over mededeelt dat er geen water uit de kraan kwam terwijl komt een inwoonster (“rina vanoekelgem – straatbewoner” ) van de betreffende straat voor de camera verklaart dat haar vriend onder de douche stond en dat hij vanonder de douche riep hé er komt geen water meer uit de kraan en dat ze dan zelf naar de kraan ging zien om te zien of daar geen water uitkwam en dat ze inderdaad moest vaststellen dat er ahja inderdaad geen water meer uit de kraan kwam.

Zag u het ook? Idioot. Ergerlijk.

10 06 2008
TheO

En ook: het nieuws openen met een zeven minuten durend verslag over Tom Boonen om pas daarna over te gaan tot de veroordeling van Ait Oud! Ergerlijk!!!

14 06 2008
Miranda

Zonder stelling in te nemen toch even de overweging meegeven dat VTM afhangt van het geld van de adverteerders en VRT als openbare omroep centjes van de overheid krijgt.. Wie had het ook weer over het belang van kijkcijfers?

12 07 2008
Daan

vOLGENS MIJ ZEG JE NU NET HETZELFDE ALS WAT IK HIERVOOR AL SCHREEF OF ZIE IK IETS OVER HET HOOFD ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: