De bevestiging

29 05 2008

Twee dagen geleden postte ik hier een stukje over Sint-X, en intussen werd mijn hele betoog schitterend geïllustreerd op zowel rechtstreekse als onrechtstreekse manier.

*Kinderrechtencommissaris Ankie Vandekerckhove vertelde op het lerarenevenement Leraar van het Jaar over haar eigen lagere schooltijd. Toen ze 11 was, veranderde ze van school en kwam ze in een groene school in Gent terecht. ‘Geen groene school in de betekenis van milieuvriendelijk’, verduidelijkte ze. ‘Een gevangenis was het’ voegde ze er aan toe. Toch een kleine bevestiging van mijn vermoeden.

*Net die ochtend was ik als gewoonlijk weer door het smalle straatje gefietst waarin Sint-X gelegen is. Het was bijna acht uur en als wou iemand mij eens flink beetnemen, hield alweer een dikke wagen in het midden van de straat stil, de deuren wagenwijd open zodat een fietser niet langs kon. Is het zoveel gevraagd de deur te sluiten? Mijn reactie bestond uit hevig bellen en een zuur gezicht trekken zoals alleen ik dat kan. Ik hield halt op amper enkele centimeters van de autodeur. De chauffeur wilde net instappen na het droppen van zijn kleuter, en keek me uitdagend in de ogen. Hij vertraagde daarop nadrukkelijk zijn bewegingen om in te stappen, wat mij, flink geagiteerd en de man in de kaart spelend, een ‘Komaan, zeg!’ liet uiten. De man keek me schijnbaar kalm aan en antwoordde met een laconiek maar tegelijk verontwaardigd ‘Rustig maar’ of iets dergelijk, waarop ik haast brul: ’t Is hier wel élke ochtend hetzelfde!’. Waarop de man mij, nogal ondoordacht en verrast, toesnauwt: ‘Neem dan een andere weg hé!’.

Voilà, de redenering die ik in mijn vorige post min of meer voorspelde door te stellen dat dit soort mensen meent dat de straat van hen alleen is. Die man heeft natuurlijk gelijk, niet? De straat is enkel voor auto’s, bestuurd door mensen die hun kinderen naar deze school sturen. Het staat nog nét niet aangegeven aan het begin van de straat. Fietsers moeten maar een omweg nemen, dat spreekt toch vanzelf. Er zijn toch straten genoeg in Gent? Nee, als gewoonlijk, komt een mens alweer pas een minuut later op tal van prachtige replieken op zo’n idiote uitspraak.


Acties

Informatie

3 responses

29 05 2008
VALLEKEN

En niet alleen als fietser kom je zulke verkeersagressie tegen. Neen, ook als automobilist kom je in aanraking met antipathieke personen. Deze morgen ben ik als brave (ongeval vrije) automobilist de steenweg aan ons deur opgereden. Er kwam een auto aangereden in de zone 50 maar deze reed blijkbaar iets sneller dan deze toegelaten snelheid waardoor deze wagen al heel snel bumperde met mijn achterbumper. Flikkeren met lichten was de volgende waarschuwing gevolgd door veel arm- en handbewegingen van achter het stuur. Braaf en gedwee als ik ben, schoof ik op naar rechts waarop de automobilist naast mij kwam rijden en er zomaar een drievaksweg van maakte met toeterende tegenliggers als gevolg. Enfin na 500m kwam ZIJ (ja ja het was een vrouw!!!) voor mij rijden. Plots remde zij fors (op een vers beregend wegdek!) waarop mijn ABS sterk zijn werk mocht doen maar zo ook alle andere wagens achter mij. Weer arm- en vingerwerk naar mij. Ostentatief heb ik nummerplaat genoteerd en … wat moet een mens dan doen … Bij deze Rode Opel Corsa uit Zottegem, u staat genoteerd op MIJN zwarte lijst!

31 05 2008
vandepotgerukte

Als U wilt heb ik nog een paar connecties in België. Drie van mijn oude vrienden zijn geboren en getogen aan de Brugse poort en van geen kleintje vervaard. Dus mocht U fysische bijstand nodig hebben, pas de probleme. Maar zij zijn wel geen crapuul zoals die bestuurder. Het zijn gewone volksjongens.

Was getekend

20 08 2017
Sv3nPwd!

Solliciteren in die bepaalde X-school ?
Hoop dat het een geintje is 😂
Zie jou daar helemaal niet passen in die moderne, met behoorlijke normen en waarden gevormde, school. Immers haar bezoekers kennen de wegcode uit het hoofd …toch ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: