Blokperiode

9 07 2008

Studeren moet ik gelukkig niet meer doen, maar morgen neem ik wel deel aan Blokken. Het gevoel is identiek: een sprankel zenuwachtigheid, een tikkeltje ongerustheid, enige tegenzin zelfs. Examenstress, zeg maar.

Ik ga er immers niet van uit dat ik veel kans maak om te winnen. Ik ben wel wat op de hoogte van één en ander, maar van heel wat zaken ook weer niet (geschiedenis en sport zijn mijn zwakke punten) en bovendien hangt zoveel af van je tegenspeler.

Op zich hoeft dat voor mij niet veel uit te maken. Ik doe vooral mee voor de fun, omdat ik van quizjes en spelletjes houdt. Dat ik er iets mee kan winnen, is wel belangrijk, maar niet het doel. Het probleem zit hem er echter in dat anderen blijkbaar wel verwachten dan je goed scoort. M.a.w. als ik morgen verlies, zal ik daar zelf niet mee zitten, maar moet ik wel de reacties van supporters overal te lande aanhoren. Ik kan natuurlijk ook gewoon verzwijgen wanneer ik op tv kom, dan mist minstens de helft van mijn kennissenkring mijn optreden en gaat mijn afgang aan hen voorbij! Wat als ik een filmvraag niet weet of een fout maak bij het hoofdrekenen?

Maar kijk, dat is geen optimistisch uitgangspunt natuurlijk. Mijn tegenspeler kan een gepensioneerde huisvrouw zijn die nog nooit Tetris heeft gespeeld of een twintiger die niet weet wie Edith Piaf of Tony Corsari is (zal je Ben Crabbé horen!).

Maar wat ga ik aantrekken? En zal ik het volhouden Ben Crabbé niet proberen even belachelijk te maken als hij doet bij zoveel kandidaten? De spelregels zijn overigens gewijzigd: vanaf nu mag de winnaar blijven terugkomen, ook na 3 keer spelen. Ik kan beginnen fantaseren dat ik de eerste speler ben die 6 afleveringen na elkaar speelt, maar ik maak mij geen illusies.

U hoort er nog wel van. Of net niet. Brand morgen maar een kaarsje!


Acties

Informatie

9 responses

9 07 2008
Ella Guru

Ik wens je alvast veel geluk. Mijn moeder heeft ook ooit meegespeeld, in twee afleveringen. Maanden nadien werd ze nog aangesproken door wildvreemden in de buurtsuperette (Dat woord wou ik allang nog eens gebruiken :-)).

Die “goede moed” is dus niet volstrekt overbodig.

9 07 2008
blanche

Dan is er eens een reden om naar blokken te kijken en dan wordt hier stilletjes gesuggereerd dat we misschien niet zullen weten wanneer we moeten kijken. Maar die vlieger zal niet opgaan, ik zal lobbyen bij mijn netwerken en ik zal die aflevering zien, pardon, die zes afleveringen.
Misschien staat in dat nieuw reglement ook dat je sommige tegenstanders mag wraken.

Heel veel succes gewenst en vraag je moeder of ze vanavond een extra portie vis klaarmaakt.

9 07 2008
satur9

Laten weten wanneer je op den televee komt hè!

9 07 2008
vandepotgerukte

Ik hoop dat je tegenspeelster zuster Monica is. Dan kan je alsnog je gram halen. Veel succes.

Was getekend

9 07 2008
nel

Natuurlijk verwachten we dat je goed scoort. En kom niet af dat deelnemen belangrijker is dan winnen.

10 07 2008
micheleeuw

Vooral : Have fun ! De rest is bijzaak.

10 07 2008
Margo

Verdekke, Vandepotgerukte is me voor! Ik wou je net hetzelfde toewensen: die verrekte kutnon als tegenkandidate! Ik denk dat Crabbé er dan maar als Piet Snot zou bijstaan terwijl jij zijn programma overneemt.
Helaas, we zullen dat niet mogen meemaken.
Enfin SveN, wie het ook tegen je mag opnemen: geef er maar een goei lap op maat! En de quizmaster, die mag je van mijn part eens goed te kakken zetten, als er iemand is die dat subtiel kan dan ben jij het wel.

Hier branden theelichtjes, is dat ook goed?

1 03 2009
Perrine

hallo, U kent mij niet en ik ken u niet maar ik zag uw blog ivm Blokken. Ik ben namelijk ook door de preselecties geraakt en vroeg mij nu af hoe ze u contacteren voor de opnames? Mailen ze u (zoals bij de preselecties) of krijg je daar telefoon van? Als ik zo uw blogdata bekeek dan zag ik wel dat je een lange tijd hebt moeten wachten? Langer dan een jaar blijkbaar??? HOpelijk duurt het voor mij minder lang… ik heb namelijk al tegen een aantal mensen gezegd dat ik meedoe en de vraag van “En wanneer komde nu op tv?” begint ferm tegen te steken:). Met vriendelijke groeten, Perrine

1 03 2009
SveN

Beste Perrine,
Je krijgt een mail met een voorstel voor een datum. Bij mij was dit eerst een datum die niet lukte. Toen schoof ik door naar een volgende opnameperiode, maar toen werd ik ziek. Dan was er toch al een maand of 8 voorbij, maar dat lag dus aan mezelf. Eens je door de preselecties bent, kan het nog vrij snel gaan (enkele maanden).

Maar tussen de opnames en de uitzending kunnen nog eens enkele maanden liggen, dus nog niet te snel gaan verkondigen dat je op tv komt.

Als je wil weten hoe het verder ging: lees al mijn artikels over Blokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: