Fata Morgana in Haaltert?

4 08 2008

De ploeg van het verenigende televisieprogramma Fata Morgana heeft plannen om in het bijna van de wereld afgesloten dorpje Haaltert neer te strijken. Dit zijn alvast de opdrachten die ons werden doorgespeeld – de opdrachtgevende BV werd nog niet bepaald:

* Lok bij minstens 20 Haaltertse politici een blunder uit, waarvan minstens de helft illegale acties betreffen. Daarvan moeten er zeker 5 bouwovertredingen en 1 geval van omkoping zijn. 10 van de acties moeten de bewoners van Haaltert minstens zes maand hinder bezorgen en minstens 5 van de acties moeten het persoonlijk belang van de politicus in kwestie laten primeren op het algemeen belang. Bij elk van deze acties moet bovendien minstens één gemeente-ambtenaar overuren maken en die moet hierover ook uitgebreid zijn beklag doen. Eén gemeentelijke medewerker of naaste van een politicus moet daarbij ook nog op diefstal betrapt worden.

* Organiseer een aanschuifmarathon in de plaatselijke supermarkt waarbij minsten 400 mojjers 24u lang in de rij gaan staan aan de kassa. Ze moeten daarbij hun gekruiste armen stevig tegen hun boezem drukken en hun gigantische portemonnee met foto’s van de kinderen en kleinkinderen, onder de oksel knellen. Ze moeten gedurende al die tijd dooddoeners debiteren zoals ‘al 11 uur en nog gene patat geschild’, ”t es allemol iet’ en ‘ja men skoapen’. Tijdens deze 24 uur moet er over minstens 100 andere Haaltenaren geroddeld worden. Al die tijd mag de kassierster niet lachen. Op de in de winkel aanwezig promotie-vermeldingen moeten daarnaast minstens 5 spelfouten staan. 100 van de 400 dames moeten kinderen hebben wiens naam op een -y eindigt en graag naar Familie kijken.

*Maak van het marktplein één grote illegale stortplaats. Gebruik bouwafval, verkeerd geplaatste bushokjes en gedrochten van standbeelden. Creëer aldus conflicten met minstens 5 zelfstandigen wiens zaak nadeel zal ondervinden bij deze onderneming en zorg ervoor dat hun belangen vooral tegenstrijdig zijn. Laat daarbij minstens één cafébaas oppakken voor agressie en het toebrengen van slagen en verwondingen, maar zorg er wel voor dat hij nog verkiesbaar is. Gedurende al die tijd moeten in ieder aanpalend etablissement minstens 10 tooghangers aanwezig zijn die het allemaal beter weten. Minstens 1 van die tooghangers moet telkens zelf een gemeenteraadslid zijn of een gewezen politicus.  Zet verder gedurende één jaar lang geen enkel ook maar min of meer modern gebouw neer in Haaltert. Voorzien elk nieuw huis of bouwwerk van een standbeeld, een Franse fontein en ieder bouwelement dat de fermettestijl in de verf zet. Tien gemeenteraadsleden moeten daarbij beloftes doen, waarbij de helft daarvan nooit mag waargemaakt worden. Iedere maand moet minstens één keer een klus bij een particulier uitgevoerd worden door gemeentearbeiders in opdracht van een bevriend politicus. Laat de eerste beste inwoner een slogan bij deze initiatieven verzinnen die nog origineler is dan ‘beeldig en beeldrijk’ en laat op gelijkaardige professionele wijze ook een logo tot stand komen.

*Zoek de minst ondernemende inwoner van Haaltert en zorg dat hij binnen de zes maand burgemeester wordt. Plaats in zijn kiescampagne zijn familienaam consequent voor zijn voornaam en laat hem vaak op de foto staan met Chipper, gouden huwelijksvierders en jeugdbewegingen. Laat hem iedere gemeenteraad geruisloos aanwezig zijn. Laat de gemeenteraad nooit langer duren dan 20 minuten, waarvan 15 minuten volgepraat moeten worden door Chipper.

*Organiseer tenslotte 5 grote volksfeesten in de parochiezaal Jeugdheem, de kantine van FC Haaltert, de zaal achter café Roxy, het oud schooltje in Heldergem en zaal Hand in Hand. Daar moeten telkens minstens 100 mensen aanwezig zijn die nooit zo oud zullen worden als ze er uitzien. Laat Actueel daarvan foto’s nemen en er een slecht artikel over schrijven met tientallen flauwe pogingen tot ironie. Voorzie optredens van Haaltertse BV’s of desnoods onbekende charmezangers en amateurs en laat minstens één kandidaat-Miss opdraven. Laat hiervan een abominabel fotoverslag verschijnen in het gemeentelijk infoblad en noem dit het evenement van het jaar. Zorg dat het voor minstens 50 Haaltenaren ook effectief het hoogtepunt van het jaar is. Het gebruik van alcohol is daarbij toegestaan.

Een flinke boterham, dierbare Haaltenaren! Maar indien uw dorp de 5 sterren in de wacht weet te slepen, kan het met trots verkondigen een samenhorig en ondernemend dorp te zijn! Geena Lisa en de Cois zullen binnen 14 dagen de Haaltertse markt aandoen om daar vrijwilligers te ronselen. Wie zich geroepen voelt één van  bovenstaande taken tot een goed einde te brengen, rept zich dus best daarheen want anders moeten de programmakers genoegen nemen met het eerste beste viswijf dat ze tegenkomen. Veel succes iedereen!


Acties

Informatie

13 responses

4 08 2008
MC

Klein bier voor Haaltert om dit voor mekaar te krijgen!

De vijf sterren zijn al op voorhand binnen.

(Waar moet ik zijn? Ik heb me al een grote portemonnee en een bermuda aangeschaft!)

4 08 2008
Margo

‘k Zoo toch geijern emmen dasse wachtn tottas de Colroutj af es zelle, veerdasse den tellevies op Oltjert loslowetn.
Of moenenkik as Kèskeneijer oweskojven on de kassa bè Noesj misskien?

Schitterend stukje SveN!
Ik heb mij een breuk gelachen maar eigenlijk is ’t om u een oog uit te bleiten.

4 08 2008
nel

Als ’t voor televisie is doe ik mee!
Dat ik niet echt meer een Haaltenaar ben dat speelt toch allemaal geen rol in de cowboyfilm. Mijn ouders waren dat wel en ’t zijn schoon kinderen die op hun ouders trekken. Als we maar gezond zijn, zeg ik altijd. Want ik ben niet van gisteren. En ik doen da toch liever as werken.
Maar 400 moijers bijeenkrijgen, dat wil ik nog wel eens zien!

4 08 2008
deftige dame marie

Ik kan zorgen voor korting op de Franse fonteinen

4 08 2008
Misjlien (van de viswinkel)

Onzen Thimothy zit op de gemeente en hij kan zonder problemen die fonteinen tijdens zijn uren in uw tuinen komen installeren. Ge moogt hem iets in het zwart geven, een tas koffie bv, zo kan hij overuren opsparen.

4 08 2008
haaltertblogt

Beste SveN,

Zelden komen we zulk een grappig artikel tegen bij ons dagelijks googelen op “Haaltert”. Hilarisch.

Mogen wij dit op onze gemeenteblog publiceren?

Met dank bij voorbaat,

De redactie.

4 08 2008
SveN

Ik opteer voor een link naar dit artikel op de blog van Haaltert. Ik wil niet de indruk wekken dat ik een medewerker ben van de Haaltertse blog en zolang niet duidelijk is wie of wat achter deze blog zit, wil ik voorzichtig blijven.
Anderzijds vervult (vervulde) Haaltertblogt zijn neutrale functie van berichtgeving goed, laat het tegen de schenen schoppen maar aan mij over zonder die twee te gaan vermengen.

5 08 2008
micheleeuw

Schitterend geschreven ! Voor welke taak kunnen ze bij jou aankloppen ? ;-)

5 08 2008
haaltertblogt

Voor de rol van Haaltertse BV, vanzelfsprekend!

8 08 2008
Joeri

Super gewoon :-)
Ik was gewoon even aan het kijken (google-en) naar Haaltert,
Daar ik hier weldra ga wonen…
En zo je blog gevonden.
Nice work!

grtz.

8 08 2008
KleinenT

SveN, ik heb nog geruchten opgevangen van een reserve-opdracht, nl :
Presteer het om een “jeugdcentrum” neer te zetten in Haaltert, zorg ervoor dat je door een lijst van regeltjes en vooral zaken die de jeugd niet mag doen, alle jongeren de zin om iets te organiseren verliezen. Zorg daarnaast voor een schepen die het meer heeft voor de 65+ en laat onder haar bewind het jeugdcentrum ongemerkt ‘restylen’ tot een kaartlokaal. Toegestaan hiervoor zijn onder meer : petanquebanen (liever dat dan extra speelruimte), prive-ruimtes voor opslag (zeker niet toestaan aan de jeugdraad). Voorzie ook voldoende ruimte voor hun jaarlijks 65+ eetfestijn, welk je door een intern reglement verbiedt, maar toch fijntjes laat doorgaan, omdat toch bijna niemand oog heeft voor de 65+ in Haaltert, niewaar ??? Enfin, tis maar een gerucht…

18 08 2008
ha

Die vijf sterren kopen we toch gewoon, laten alles in de doofpot belanden en leven rustig verder.

19 08 2008
R.

Kleine correctie in de rand: voetbalclub “FC Haaltert” bestaat niet maar wel “RSC Haaltert”. Dus geen “footballclub”, maar wel “royal sporting club”. Wellicht was de gelijkenis met “FC De Kamioenen” te groot om de verwarring te vermijden, zelfs voor een sportvriend als jij…
Deze rechtzetting kon ik als gewezen (en zelfverklaard) topspeler van de Haaltertste voetbalclub toch niet uit de weg gaan.

Wantj kweet ieèn dingen é en dades datj ier toch niè slecht woenen es zeilè, zeilfs inn oijthoek van Hoiltjert!

Maar laat de “Geena’s” en “Coikes” van deze aardkloot aub waar ze zijn. Een televisieprogramma kun je nog negeren, maar zo’n zottekot in je stad/parochie is wellicht onvermijdelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: