Gelukkig is er nog De Standaard

13 08 2008

om ons op de hoogte te houden van levensbelangrijke gebeurtenissen.

Blijkbaar impliceert de benaming van de rubriek ‘beroemd en bizar’ dat hier een allegaartje aan nieuwtjes mogen gepubliceerd worden die geen enkele nieuwswaarde hebben en los daarvan ook volkomen oninteressant zijn. Ik heb een sterk vermoeden dat de verantwoordelijke webredacteurs dan ook geen echte journalisten zijn, maar stagiairs die de hele dag door surfen op zoek naar het meest onbenullige nieuws dat ze dan op de website van De Standaard kunnen plaatsen.

Het eerste artikel is, hoe triviaal de feiten ook, eigenlijk wel het toppunt. Julia Stiles valt bezwaarlijk een bekende actrice te noemen. Het feit dat het artikel ook haar bekendste films vermeldt, bewijst dat de auteur ervan dat ook wel beseft. Daarnaast is het de vraag waarom haar breuk het vermelden waard is. In Hollywood gaan iedere dag koppels uit elkaar en daar wordt door De Standaard anders ook geen aandacht aan besteed. En kom nu niet met ‘komkommertijd’ aandraven, want dit soort lulkoek vind je het hele jaar door op de site van deze kwaliteitskrant.

Ook de andere artikels zijn compleet irrelevant. Wie heeft een boodschap aan deze feiten? Ik kan er inkomen dat ook een kwaliteitskrant aandacht besteed aan luchtigere nieuwsberichten, inclusief het wel en wee van beroemdheden, maar dit non-nieuws mogen ze toch achterwege laten.


Acties

Informatie

4 responses

14 08 2008
Alexander

Beroemd en Banaal ware inderdaad een betere titel geweest.

14 08 2008
latcho

Het valt inderdaad op dat het de laatste tijd wat bergaf gaat met De Standaard.
Zo ben ik voor een herexamen hopeloos op zoek naar allerlei krantenartikels. Tijdens het schooljaar was dit niet echt een groot probleem. Zo heb je elke donderdag een extra deeltje in De Standaard over wetenschap. Tijdens het schooljaar vond ik in die rubriek zeker en vast wel wat materiaal, veelal bestond die dan ook uit een 4 à 6 pagina’s. Als het nu al 2 pagina’s zijn, is het al veel! Echt niets is er te vinden!
Maar goed, onlangs bij het Laatste (of was het Laagste ?) Nieuws exact hetzelfde krantenartikel gezien dat er twee dagen eerder ook al in stond!

16 08 2008
micheleeuw

‘Niets voor niets de standaard’ … :lol:

23 08 2008
Edwin

Ik stel me vragen bij dit beleid en vraag me eigenlijk af of er iemand bewust mee bezig is. Is dit eerder een keuze die enkele redacteurs maken of een echt redactioneel beleid? We moeten misschien relativeren, maar de sensatiezucht en zelfs manipulatie van de lezer is stuitend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: