’t es weer gralèk in Oilsjt

20 02 2009

Terwijl mijn oorspronkelijke streekgenoten in grote getale in loodsen aan piepschuimen wagens staan te zwoegen, groteske pruiken passen en op de laatste minuut kostuums samenstellen met lampekappen en netkousen, blijf ik ver weg uit de Aalsterse buurten. Ik heb mijn portie carnaval wel gehad.

Niet dat ik er jarenlang de beest heb uitgehangen  – echt participeren in de zwijnerijen die gepaard gaan met carnaval heeft me nooit wat gezegd, ik hield bij een vorm van observatie – maar ik heb in mijn kindertijd wel geen enkele editie van de Aalsterse carnavalsstoet gemist. Ik heb dus toch enigszins sympathie voor de carnavalziel en heb naast de drank- en kotspartijen ook altijd oog gehad voor de indrukwekkende creativiteit waarmee dit volksfeest gepaard gaat. Niet alleen in technisch opzicht, meer nog  in concept en zelfs taalgebruik, zijn bepaalde uitvoeringen van wagens of kostuums echte pareltjes. Hoe plat het Oilsjters ook, in deze periode van het jaar hoor ik het graag aan.

Wat dat Aalsters betreft, doet niemand mij zo’n plezier als d’ Hiete Gerrekes, een uit heerlijke nonsens bestaand damesgroepje (tegen één van hen mag ik zelfs Aagje zeggen!) dat ieder jaar uitpakt met een vernuftige parodische cover vol aanstekelijke Oilsjters.  Echt waar, bij momenten zelfs even spitsvondig als Monthy Python.

Dit jaar staat Facebook centraal in het nummer en werd er voor een lollig filmpje gezorgd.

Ik moet wel toegeven dat ik twee nummers van vorige jaren nét iets sterker vond. Filmpjes zijn er blijkbaar niet van te vinden en een geluidsbestand op deze blog zetten kan ik ict-gewijs nog niet aan, maar wie geïnteresseerd is, kan hier eens klikken:

Wa ne zjiever en nog grappiger: Bachelor

Voor de een is tien dagen cinema het summum, een ander vindt vier dagen feesten met een bontjas aan het hoogtepunt van het jaar; dat iedereen zich maar op zijn manier amuseert. Veel plezier, Oilsjteneirs en aanverwante feestvarkens.


Acties

Informatie

4 responses

21 02 2009
Aïda

Ik besefte dat het zover was toen ik gisteren in het kringloopcentrum minstens tien jonge mannen ongegeneerd bonte minirokjes en vellen frakskes zag passen (YSL Rive Gauche glitterjasje 15 eur en JL Scherrer witte eighties jurk met pailletjes en vlinderceintuur 19 eur gelabeld: “carnaval”!!) en op weg naar huis al iets buiten Aalst een meisje passeerde die moeilijk haar fietsgedrag kon onder controle houden wegens het meesleuren van plastic zak met een koppel rozige reuzeborsten.

21 02 2009
belinda

Naar ik vermoed zullen we de eerst komende dagen niet veel te
lezen krijgen van meester SveN
de meeste blogfans zitten vermoed ik druk aan het werk om hun carnavalkostum toch nog op tijd klaar te hebben ?
Andere zijn waarschijnlijk op ski verlof !
Ik wens iedereen heel veel plezier en leute eender wat jullie van
plan zijn met dit krokusverlof .

22 02 2009
Margo

Menne smurf en ik gon naa vertrekken nor Oilsjt om ver de zuveelsjte kiejer nor de stoet te gon zien. ’t Es ’t hopen dammen nog e plosjke vinn ver oosn ottoo te parkeren. Misskien emmemen sjans op de parkink van KSA Oiljst, dor in de meeleskettestrowet.
Alle, wer zemme voesj. Ammezeert eir ammel, weir gon daddoek doen.

26 02 2009
sylvie

Eindelijk is de carnavalgekte voorbij en kunnen de carnavalisten terug den draad van het gewone leven opnemen .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s




%d bloggers liken dit: