7 keer wachten

8 04 2009

De vakantie biedt me altijd weer wat tijd om me op film te storten en hoewel ik daarover niet zo vaak bericht, wou ik toch even kwijt naar welke films ik momenteel hevig uitkijk:

Public Enemies

Michael Mann (Heat, Miami Vice, Manhunter) is één van de allerbeste filmmakers, die eigenlijk nooit teleurstelt. Zijn unieke dynamische visuele stijl gekoppeld aan zijn gelaagde vertellingen, maken al zijn films de moeite waard. De muziek alleen al zorgt voor een typische cinefiele opwinding. Een topcast, aangevoerd door Johnny Depp, Christian Bale en Marion Cotillard, maken van deze ongetwijfeld geweldige gangsterfilm een must-see. Vanaf 8 juli.

Where the Wild Things Are

Smelt u ook weg? Spike Jonze, de geniale cineast van Being John Malkovich en Adaptation, nam een legendarisch kinderboek onder handen en brengt ons nu al geheel in vervoering met deze bijzondere verfilming. Helaas nog heel wat geduld gevraagd: pas op 21/10 in onze zalen.

Taking Woodstock

Ang Lee (The Ice Storm, Brokeback Mountain, Lust Caution) is een Aziaat maar kan toch als geen ander de Amerikaanse samenleving analyseren. Zijn blik achter de organisatie van het befaamde Woodstockfestival moet dus toch meer opleveren dan een amusante komedie. De trailer smaakt alleszins naar meer. (najaar)

Terminator: Salvation

Afschuw en gruwel om deze ogenschijnlijk stompzinnige popcornfilm? Vergeet niet dat de vorige Terminatorfilm een zeer te pruimen actieprent was en deze nieuwe aflevering heeft ons wellicht nog meer postapocalyptische spanning te bieden (films met verontrustende toekomstbeelden zijn wel mijn ding). Christian Bale (daar is-ie weer) is zowat een garantie voor degelijke films geworden en verder nemen ook de onwaarschijnlijk getalenteerde (maar nog steeds onderschatte) Bryce Dallas Howard en de immer ravissante Helena Bonham Carter een rol op in deze duistere film. Maar goed, énige scepsis mag wel: regisseur McG is een onbenul (Charlie’s Angels is één van zijn bedenkelijke wapenfeiten). 3 juni.

Inglourious Basterds

Ziet er een bloederig boeltje uit, maar als er één onderwerp is dat een gewelddadige verfilming rechtvaardigt is het wel oorlog natuurlijk. Tarantino is niet meer het genie dat hij ooit was (of verondersteld werd te zijn), maar zijn flamboyante stijl, intussen tot vervelens toe gekopieerd, blijft werken. Interessante casting ook: naast Brad Pitt zien we de bedenkelijke Mike Myers aan het werk (beter bekend als Austin Powers) en dus is het enthousiast afwachten of Tarantino net als alle andere keren een verrassende vertolking weet te halen uit een acteur van wie we het niet verwachten (remember Daryl Hannah in Kill Bill of Pam Grier in Jackie Brown? John Travolta in Pulp Fiction!?). 19 augustus.

The Informers

Het hedonistische maar riskante society-leven in het Los Angeles van de jaren ’80, zoals alleen Bret Easton Ellis dat kon beschrijven. Een van zijn minder bekende romans, een bundeling kortverhalen, werd verfilmd met Kim Basinger, Billy Bob Thornton, Mickey Rourke en … Winona! Ben benieuwd. 

The Road

theroad1Er is helaas nog geen trailer beschikbaar voor dit drama. De roman van Cormac McCarthy (die ik dringend zou moeten lezen) is alweer een (realistisch) ‘endoftheworld’-verhaal, verfilmd door John Hillcoat, die van het weinig geziene The Proposition al een broeierige film maakte. Geweldige cast ook: Viggo Mortensen, Charlize Theron, Robert Duvall en Guy Pearce. Lijkt me ijzersterk te kunnen worden.

Maar hou beslist ook de rest van het bioscoopaanbod in het oog: de beste films zijn vaak die waarvan je het minst verwacht.

Advertenties

Acties

Informatie

One response

8 04 2009
Osahi

Naar de meeste uit dit lijstje kijk ik ook enorm hard uit. En dan vooral naar de laatste, waarvan ik érg blij ben dat hij erbij staat. Het is namelijk een film waarover nog maar weinig inkt is gevloeid en die amper aandacht lijkt te krijgen (het ontbreken van een trailer speelt daarin wel mee), maar wel één van mijn meest geanticipeerde films van 2009 is. Het boek (waarvan de movie tie in al te koop is!) is namelijk het strafste dat ik vorig jaar las. Kippenvelopwekkend…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: