Lectuurtip: Talk Talk

30 11 2009

De Amerikaan T.C. Boyle had ik al een paar jaar op mijn lijstje staan als auteur waarvan ik dringend eens iets wou lezen, gezien de lof die hem in de gespecialiseerde pers werd toegezwaaid. Nu is het er eindelijk van gekomen en verslond ik op enkele dagen tijd de meeslepende roman Talk Talk.

Hoofdpersonage is Dana Halter, een dove vrouw die op een dag hard wordt aangepakt door de politie. Gelukkig – nu, ja –  blijkt het om een vergissing te gaan. Iemand stal Dana’s identiteitsgegevens, waardoor zij nu met een aantal beschuldigingen van misdaad en een hoop facturen opgescheept zit. De ervaring is voor Dana erg tekenend en ze wil kost wat kost ontdekken wie haar dit aangedaan heeft. Samen met haar vriend Brigder begint ze aan een soort speurtocht doorheen Amerika. Intussen leren we ook de valse Dana Halter kennen, een flamboyante levensgenieter die zijn luxueuze stijl bedreigd ziet worden eens Dana en Brigder zijn spoor gevonden hebben. Zo raast Talk Talk met een reuzenvaart op een confrontatie af.

Een echte thriller kun je Talk Talk niet noemen, zij het dat het verhaal bij momenten zeer meeslepend is. Als lezer neem je de drijfveren van de protagonist over, waardoor je in extreme mate opgaat in de gebeurtenissen. Boyle toont zich erg sterk in het beschrijven van allerlei details en kruidt de gebeurtenissen met een aangename scheut couleur locale. Toch is zijn schrijfstijl franjeloos en direct.  Het maakt dat je dit boek moeilijk kan naast je leggen. Doet erg deugd na het aanslepen van De Vermoedens van Mr. Whicher.

Intussen alweer meegesleept, door Stad der Dieven van David Benioff. Daarover later meer. 

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: