Man Bijt Oma

4 05 2010

Al jaren wacht mijn oma angstig de dag af dat mijn opa na cafébezoek opduikt met een cameraploeg van Man Bijt Hond in zijn kielzog. Ze mag er niet aan denken dat ze voor heel Vlaanderen maar dan vooral voor’ heel Haaltert en Kerksken’ ten tonele wordt gevoerd als de fervente breister, uitleg-grage  dorpsdeskundige of Huysentruytkijkster die ze eigenlijk is. Evenmin wil ze een schimmige achtergrondfiguur zijn in de show van mijn opa. Want àls Man Bijt Hond ooit effectief aan de voordeur staat, zal hij het wel zijn die de schermtijd vult, met ongetwijfeld zeer genuanceerde kritiek op het gemeentebestuur of zijn ambitieuze plannen voor het inrichten van een tv-kamer voor zichzelf.

Tegenwoordig heeft mijn oma die vrees verruild voor een andere. In haar nachtmerries krijgen haar kinderen of kleinkinderen het in de zotte kop een mail te sturen naar het programma Goede Vrijdag, dat op één als schermvulsel moet dienen met het stellen van allerlei goeds voor mensen die het al goed hebben. Recent mocht daarin een vrouw aanschouwd worden die op een vuurtoren in Ierland verrast werd door een gitarist of twee en haar halve trouwboek, die ze, vooral om de één-kijker ook iets te gunnen, dan ook hartstochtelijk in de armen viel – bekijk het hier zelf en krom uw tenen. Mijn oma zag dat doemscenario zich al voltrekken, zij lichtjes tegen haar zin en vooral denkend aan ‘heel Haaltert en Kerksken’ naar beneden kijkend van op een Ierse vuurtoren, om dan vanuit het niets mijn opa te zien opduiken met een gitaar in zijn handen en een grijns op zijn gezicht die vooral illustreerde dat hij haar liggen had. Van hartstocht zou de kijker weinig te zien krijgen en de woorden ‘onnozelaar’ en ‘deugniet’ zouden op zijn Haalterts weerklinken over de Ierse zee. Hilarische televisie die u voorlopig bespaard wordt.

Bij deze dan ook een oproep aan de rest van de familie om de woorden ‘Ierland’ en ‘vuurtoren’ de eerste maanden wat te weren uit de conversaties (moeilijk kan dat niet zijn) en aan Man Bijt Hond om zich vooralsnog niet in Haaltert te wagen. Of anders klopt u maar aan bij het zelfverklaard orakel van de buren. Vragen naar De Pintj.


Acties

Informatie

One response

4 05 2010
Margogogo

’t Is schoon van heur ventje, de gierige wrek, dat hij zijn ‘keppetje’ getverderrie met het geld van de belastingbetaler zit te trakteren!

Uw oma zal op haar twee oren mogen slapen, SveN, er zijn dorpsgekken genoeg op ‘oos paroche’ die ze in Man bijt hond kunnen laten aandraven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: